Torsdag, sista semesterveckan

Nytt projekt på gång i dessa färger. Så jäkla snyggt! Det ska bli en långkofta, var tanken, ner till knäna, men vi får se. Det ska iallafall vara en hoodie, så får se hur långt garnet räcker.

I natt, mitt i spöktimmen, var det så här vacker himmel. Inte riktigt fullt dagsljus på nätterna nu, men ganska ljust fortfarande, fast det börjar mörkna mer och mer för varje dag. Det är mysigt, då blir det tända ljus i mitt hus. Jag var uppe så sent, för jag väntade på att fogen skulle torka så jag fick rengöra, men det tog en evinnerlig tid så jag gick och la mej till slut och fick fixa det nu på morgonkvisten istället. Det gick bra ändå.

Och så här ser klinkern ut i hallen. Fogen är inte riktigt torr, efter mitt torkande, men det är mörkgrått när det är torrt. Listen ska jag mörka ner så det matchar golvet lite mer. Det är inte riktigt samma nyans på klinker och golvskivor, men det är ju inte ens samma material så inget jag bryr mej om. Vad som däremot stör mej är att dörren inte matchar alls. Den är mer rödbrun, som mahogny typ, så den måste åtgärdas. Kanske jag målar med grå kalkfärg, så den blir sådär snyggt flammig och stryka på ett lager vax så det håller för torkning o dylikt. Det tror jag blir jättesnygg. Då hade jag velat ha handtag och ringklocka i guldfärg, så det får jag också fixa i så fall. Och kanske listen får behålla sin färg då, för det passar mot det guldiga. Krokarna på skåpet, där vi hänger jackorna, är också i antikbehandlat guld, så det blir det på allt.
Vi får se. Det är kul att planera och göra om. Det känns som att man får ett helt nytt hem.
 

…annars får vi sätta självhäftande faner… 

Leave a Reply