Tröjan är klar

Nu är tröjan färdig och har alldeles nyss lagt den att torka på ett badlakan. Jag tvättade den med shampo och använde balsam i sista sköljningen. Ull är ju hår så det går alldeles utmärkt. Nu längtar jag tills den har torkat så jag får prova och se om blockningen vart som jag ville.
Har gjort nacken lite högre med förkortade varv. Gillar inte när ringningen är densamma på baksidan som framsidan, vilket det blir när man stickar rundstickning.

Bilden nedan är den som jag blev inspirerad av, designad av Gro Helen Lorentzen (@strikkemaniadesign på instagram), men som alltid så har jag ändrat lite på mönstret. Och sen tror jag att den tröjan är stickad med hela mönstret i oket, men så vill jag inte ha den, för jultröjan jag stickade först för några år sen, den gråa med rött, vitt och svart mönster, har också ett brett ok, eller långt, vad man nu ska säga, vilket innebär att ärmhålen hamnar nere vid brösten och det är så obekvämt när man ska lyfta på armarna och tröjan följer med upp. Jag vill kunna röra mej utan att tröjan också gör det, så jag stickade lite av mönstret nedanför oket.
Hur jag visste när jag skulle börja med oket är en ren gissning, men när man har stickat mycket så lär man sej hur långt nedanför halsringningen oket ska gå, så det är egentligen inte så svårt. Man måste vara lite klurig bara.
Jag har provat den på innan blockning och jag är sååå nöjd. Jag tycker den är supersnygg och vill börja använda den NUUU!!!
Inte kändes den så himla varm heller, som de säger, men vintern får gärna stanna lite till, för jag vill verkligen kunna ha denna tröjan. Så så så snygg!
Funderar på att sticka en i vitt också om jag inte väljer nåt annat snyggt mönster. Jag har ju flera som jag har printscreenat så får se vad det blir.

…men nu kanske jag tar en paus i stickningen…åtminstone ett par dagar… 

One thought on “Tröjan är klar

Leave a Reply