Fettisdagen

Fettisdagen 2022 är den första mars. Jag förstår inte riktigt hur det räknas ut, jag har alltid trott att den infaller i februari, men obviously not.
Det frågas hur man äter semlorna. Äter man dem bara rakt av, som en hamburgare? I varm mjölk? Eller börjar man med locket?
Jag börjar alltid med locket.
Så då vet ni det. Ni behöver inte ligga sömnlösa och undra längre.
Vi har ätit bruna bönor, jag med min vego grillkorv och Håkis med korv och fläsk. Och sen blev det förstås minisemlor. Så himla söta. Och goda!

Strömsötröjan är det inte mycket kvar på. Har kommit ganska långt med oket.
Den blir så fin!
Och lättstickad är den. Mycket bra beskrivning och jag gillar framförallt hur hon har löst alla minskningar. Det är så proffsigt och bra gjort!
Men en sak har jag gjort på eget bevåg och det är var jag startade med oket. Jag kollade faktiskt inte ens var man skulle börja, men jag gillar inte när det är mitt bak på ryggen, jag gillar att börja alldeles ovanför där ena ärmen börjar, där raglan brukar sitta. Det tycker jag syns allra minst, man får verkligen titta länge innan man hittar var det är, just för att det är där i böjen, så att säga.
Nej Håkan, inte den böjen!

…nu ska jag fortsätta min stickning en stund till innan duschen…vi ses… 

Leave a Reply