Ljusare tider

Vi går ju mot ljusare tider nu, alltså i ordets rätta bemärkelse, hur det är metaforiskt får vi se, kan ju bli katastrofalt om vi har otur. Redan nu tycker jag mej märka en liten skillnad. Strax före ett tog jag bilden nedan och solen lyste fortfarande på berget i horisonten. Vid vintersolståndet hade det redan börjat skymma och solens nedgång började cirka en timme tidigare. Så det går himla fort nu mot ljusa dagar och vackra vintermotiv med krispigt glittrande vita vidder mot ljusblå himmel – och rosa moln vid skymning – som jag tycker är bland det vackraste som finns.

Och Valle får med största sannolikhet uppleva en sommar till, och säkert fler än så, om inget oförutsett sker. En riskabel sak måste han ju genomgå den 12 januari då han ska få en genomgång av tänderna. Då sövs han ju ner och det är alltid en risk. Men han har ju klarat dem hittills, flera stycken, så han ska nog klara en till. Peppar, peppar…
*slår sej på huvudet*

*slår på Valles huvud också för säkerhetsskull*

…han har varit så busig och go de senaste dagarna… 

Leave a Reply