Mys hos mor och trasig kyl

Igår var vi som sagt till min kära mor och åt lutfisk. Det var så gott! Jag var ju inte så jättehungrig eftersom jag smakade av de små ostarna på kex hemma hos Håkis och det var alldeles för gott och svårt att inte ta en till…och en till…ja, ni fattar. Men jag smällde i mej två portioner ändå, det har ju blitt tradition och det är väl det enda jag tar två portioner av, annars är jag rätt liten i maten. Det är ju gånger som det vankas nåt gott, och som man äter väldigt sällan av, som jag proppar i mej. Inte nog med det, sen när vi kom hem stoppade jag i mej nästan en hel påse ostbågar! Inte bra!

Hon har en sån gullig liten gran. Alldeles tillräcklig, tycker jag.

Det är så juligt och fint hos henne, som vanligt, och vi hade så mysigt med tända ljus överallt, som givetvis släcktes innan de brunnit ner, så ni behöver inte oroa er.
Efter ett par timmar tog vi kaffe och smakade av mina saffransbullar och mamma tyckte de var så goda. Nu har hon några i frysen som hon får ta fram till Lucia och kanske till jul. De är ju inte så små, så man kan ju dela dem så att de räcker längre.
Det bidde ingen mjuk pepparkaka, det får jag baka en annan dag.

Nu väntar jag på att Håkis ska komma, han har varit på Bavaria och jobbat, jo de klarar sej inte utan honom än, och sen åkte han iväg på några ärenden och nu kommer han strax och hämtar mej, för vi måste på Elgiganten. Min kyl och frys sjunger verkligen på de sista tonerna, så jag måste beställa en ny. Den blinkar och har sej och slår av mitt i allt och inget att lita på. Men det är lugnt, ingen fara ekonomiskt, jag har ju min buffert och det är detta den är till för. Och så Valles veterinärkostnader förstås. Måste bara se till att de fraktar och bär upp den hit samt tar med sej min gamla, så att vi slipper det. Annars blir det ingen affär.
Ha det så fint nu alla och på återseende.

…synd att den skulle paja just nu, men samtidigt kul att få nytt… 

Leave a Reply