Det här är ingen matblogg

Hallå hej alla! Äntligen har vi lite sol efter det eviga regnandet. Igår hade vi åska. Först vid niotiden, då kom det bara en enda blixt och åskknall precis samtidigt, så det var rakt ovanför oss på SSAB, sen hände inget mer förrän vid tolvsnåret, då blixtrade det till och åskknallen kom strax efter med ett sånt dån så att golvet skälvde under mej. Sekunden efter kom ösregnet. Och då snackar vi ÖS-regn. Jag menar som-att-stå-i-duschen-regn. Som tur var skulle jag inte ut just då, utan det hann lugna ner sej tills dess.

Men nu har vi som sagt sol och nästan vindstilla, så det är rätt så varmt. Blir nog en glass i afton. Håkis har varit förbi och jag bjöd på nåt så ungdomligt som pommes frites med dip. Jo, bara det. Vi satt och dippade pommes till middag. Jättegott!
I lördags däremot lagade vi middag…tillsammans. Håkis fick i present, av sin syster, en middagskasse från Hemmagastronomi. Vi mötte upp henne och maken utanför restaurangen i Norra hamn och fick själv välja vad vi ville ha. Vi tog Teriyakiglaserad tonfisk med het sötpotatis, pak choi, sparris och böngroddar, samt en lime emulsion. Det var så gott! Och lättlagat. Jag trodde först att jag inte skulle kunna äta det då det var jalapeños på sötpotatisen och tillsammans med den kryddiga pak choien blev det ganska starkt, men efter ett par tuggor vande man sej och det var bara så gott. Till efterrätt fick vi typ nån tiramisu med rabarberkompott och hallon-nånting i små whiskyglas, som också var så himla välsmakande. Glasen har jag sparat förstås. Ja, det var en riktigt bra present, måste jag säga. Och kul att laga det tillsammans. Recommend, recommend.

Och tidigare, hemma hos Håkis, halstrade vi saltströmming till lunch och åt i mjukt tunnbröd med färskpotatis, lök, dill och en smörklick. Det var också så himla gott.

Nä, det här är ingen matblogg så nu får det vara färdigt med matsnack. Jag tog min första spruta av vaccinet Pfizer i torsdags. Kände inte av nånting annat än lite ömhet i armen på fredagskvällen. Får andra sprutan den 12 augusti, så jag får vänta ovanligt länge. Iallafall om man jämför med alla andra jag vet har fått sin andra spruta. De har fått vänta mellan 5 och 6 veckor. Jag får vänta i 8. Nåja, jag ska nog klara mej undan smitta även i fortsättningen. Har ju klarat mej hittills och första sprutan ger ju också ett bra skydd. Dock får man ju fortsätta vara försiktig, men man törs ju krama sin familj iallafall.

* * *

Alma rumsterar på balkongen, i vanlig ordning. Hon har ju inte fått vara därute i samma utsträckning eftersom hon inte gillar regn hon heller. Men nu äntligen får hon jaga flugor och spana på pippina och allt folk och smolk som rör sej nere på gården.
Det är nåt flygfä hon har slagit till i luften så den har ramlat ner mellan springorna på golvet, som hon tittar på här nedan i bild. Sötaste lilltösabiten ♥.

…ha det så fint och ses snart igen… 

4 thoughts on “Det här är ingen matblogg

 1. Jag får inte heller min andra förrän tidigast runt 8:e Augusti, då jag får boka ny tid eftersom det inte går via landstinget
  utan vaccina.se och då får man inte automatiskt en ny tid. jag blev dålig och fick ont i armen, men idag mår jag bra igen.
  Så det är värt det för nu har jag nog bra med skydd eftersom jag också haft corona. 🙂
  Kram/ Stora storasyrran

 2. Ja, det är skönt att slippa vara rädd för att bli sjuk om än man inte riktigt kan leva som förr…å skönt för mej att slippa boka nästa spruta…he e bar å gå dit på given tid 😊
  Kram/ lillasyster 🙄

  1. Du är ju lilla lillasyster, för jag är också lillasyster, men den stora 😉 😀

   1. ja men jag är ju din lillasyster för du har ju ingen stor lillasyster, till Mia får jag säga lilla lillasyster =)

Leave a Reply