Min lördag so far

Idag har vi regn och rusk här i min stad där jag bor. Det har väl skvalat mest hela dagen och Alma har varit lite putt, men det är smällar man får ta, man kan inte alltid få som man vill. Fast jag kan förstå att hon blir lite rastlös när hon inte ens kan vara ute på balkongen. Hon kan ju sitta i stolen, för dit når inte regnet, men hon vill ju sitta på brädan och spana på pippina.

Igår visade min väderapp att det skulle vara mulet, men inget regn. Det var bara dimmigt på morgonkvisten, sen blev det strålande sol, om än lite blåsigt. Ganska hårda vindar faktiskt, men sydliga så det var varmt som sjutton ändå, så efter att Håkis slutade jobbet och hade tagit en välförtjänt middagslur i soffan, gjorde vi varsin glass i våffelskål. Jättegott!
Jag valde tresmak – jordgubb, päron och vanilj. Det är så längesen jag ätit det. Det har mest blivit vanilj med krokant eller choklad, banan och apelsin. Det är ju förvisso också jättegott, men man vill ju ha lite variation.
Jag skulle vilja ha med mintsmak. Det är en favorit. Jag minns mina barndoms dagar då vi var hos min mormor i Finland. När vi gick till kiosken för att köpa glass valde jag ofta en Minttu tuutti, strut med mintsmak. Den var så gräddig och god.
Visst har jag ätit mintglass här också, men inte alls i närheten så god som den i Finland. Lika grön var den i färgen som päronglassen i min våffelskål. *suck*

Vad gör ni en dag som denna? Jag har tränat aerobics, färgat mina ögonbryn, målat naglarna, ätit en knäckemacka med potatissallad och gurka. Skulle behöva dammsuga lite också så jag får väl gå och göra det när jag avslutar detta inlägg. Alltså kommer det bli väääldigt lååååångt.
Nä, skämt åsido, jag går och gör det nu, för jag misstänker att Håkis kommer senare på eftermiddagen och då måste jag laga middag. Vad det blir för mat? Jo, förstår ni, det ska jag berätta. Det blir tortelloni, fylld med torkade tomater och mozzarellaost, och Karljohansvampsås. Det är så gott! Vi köper torkad karljohansvamp och en påsen innehåller inte så mycket, men jag har i champinjoner också för att dryga ut, för jag köper inte gärna två påsar då de kostar ca 60 kr/st.
Jaha, jag får väl gå och städa lite då och lägga svampen i blöt så vi får oss nån middag idag.
Om han nu kommer. Jo, det gör han nog.

…vi ses senare… 

One thought on “Min lördag so far

Leave a Reply