Nyårssupén

Nu är det alltså 2021. Ett nytt år full av händelser, erfarenheter, skratt och gråt har vi framför oss. En del väljer vi själva och andra råder vi inte över, om än vi önskar att vi kunde. Vi får se vad detta år har att bjuda på.

Vår “fina” nyårssupé bestod av lite räkor, kräftor, sallad, västerbottenspaj, vitlöksbaguette och tunnbröd med cheddarostblandning och paprika som värmts i ugnen. Som en sensommartallrik kan man säga och det var jättegott!

Men det höll på att gå åt pipsvängen. Vi var ju så sugna på kräftor, men det fanns inga så vi fick köpa skalade och fick massor i jämförelse för just under hundringen. Det var bara det att de smakade ingenting! De var bara kokta, utan salt och kryddor. Vilken besvikelse!
Men en finurlig kvinna reder sej själv, som di säger over där, eller kanske inte, men jag marinerade dem helt enkelt i skaldjursfond, som jag kryddade lite extra med dill, medan pajen och brödet gräddades i ugnen. Och det blev bra!

Man kan säga att det blev succé!
Vi blev mätta och belåtna och det var jättegott. Sen satt vi och tittade på tv och väntade in klockslaget. Jag bäddade åt Håkis, för jag har ju inte haft sängkläder i hans säng för att slippa byta rena när det bara är jag som sover där. Sen skålade vi i läsk och must och tittade på fyrverkerier som de sköt på gården…ja, de gjorde det och de var riktigt fina, men jag undrar hur många små vovvar som var livrädda då. Valle satt bara i soffan och tittade storögt mot fönstret, de flög inte högre än att vi såg dem där vi satt. Sen var vi bara uppe en liten stund till innan vi gjorde kväller och tassade i säng.

♥ God fortsättning nu, på det nya året, och snart får vi krama våra nära och kära igen. ♥

…det var riktigt mysigt att somna med Håkis vid sin sida igen… 

2 thoughts on “Nyårssupén

Leave a Reply