Garn och frön och annat pladder

Tisdagen den 29 september. Sommaren känns alltmer avlägsen. Solen värmer fortfarande gott de dagar den skiner, men om bara ett par månader når den inte ens över takåsarna.
Jag ska fixa lite höstfint här hemma, så att väntan till julpyntningen inte känns så lång. Jag brukar ju börja längta redan i slutet på augusti. Så fort sommarn är slut börjar det spira. Då får man ordna med lite annat så att tiden innan blir lika härlig.

Sen har jag beställt ännu mer garn. Det var 30% rea på baby merinoull så jag var ju tvungen att slå till. Jag ska fixa i hyllan så alla mina garner får plats, så har jag bättre överblick på vad som finns. Jag passar på att skaffa ett lager nu, medan jag har råd, för man vet ju aldrig om man blir så fattig att man helt enkelt inte kan köpa nåt. Då kan jag glädja mej åt mitt lager. Jag har nåt att göra och får nya fina kläder. Och garnet håller ju i evigheter så det kommer finnas till min pension också. Jag vet, för jag har gamla små restgarner från innan jag fyllde tjugo, som fortfarande är användbara. De kan jag använda till sockor. Randiga sockor i många färger. Eller vantar. Jag tycker också att det är snyggt med lite annan färg i kragen och muddarna på en annars enfärgad tröja. Mudden är ju oftast ribbstickad och randen blir inte så snygg på de aviga maskorna, men om man stickar färgbytet i bara räta, så blir övergången jämn och fin. Det syns inte alls när man sen fortsätter med aviga och räta igen. Resultatet blir bara proffsigt och snyggt.

Alma gillar att vara på balkongen än så länge, det är inte så himla kallt. Nu, när klockan är strax före halv nio är det 10°. Jag tände ljusen i lyktorna åt henne, det är ju så förjordat mörkt och vi har inte fått upp utebelysningen ännu. Vi får väl fixa det i helgen, kanske, när vi putsar och tätar fönstren och tömmer balkongen på blommor och dylikt. Det får Håkis avgöra, för det är han som är elektrikern här i mitt lilla residens. Det är inte bara att plugga in en kontakt, så att säga.
Jag ska plocka mera frön från lobelian. Jag gillar den ljuslila färgen. Det har inte synts så bra på mina bilder i bloggen vilken färg det verkligen är, men den är i två nyanser, en ljus lavendel och en aningen mörkare. Jättefina!

Jag är nydussjad, ren och fin. Klippte håret fem centimeter. Det var så nött i topparna. Nu är det bara det sedvanliga kvällsfixet kvar innan jag ska borsta tänderna och huppe i sänga. Imorgon är det onsdag.
Vi ses väl då.

…måste gå och släcka ljusen innan jag glömmer dem…sov gott alla… 

Leave a Reply