Sömnad och sånt

Igår satt jag och sydde mest hela dagen. Var inte ut ett steg. Sen kom Håkan och vi åt vårrullar och chillade i soffan och sen åkte han hem, för han hade en spekulant på sin lilla merca A-klass som skulle komma och titta på den. Den blev såld, för övrigt.

Vad jag sydde? Jo, förstår ni, det ska jag berätta, jag sydde på ett nytt tyg på dynorna till rottingstolarna. Det hade gått hål i dem så skumgummit yrde.

20200627_103237[1]

Jag hade kvar lite gammalt tyg jag köpt på 90-talet, som jag sytt gardinlängder av, så jag tog det och längderna och klippte till efter dynorna, nålade och sydde. Och vet ni…symaskinen funkar! Den går som en dröm! Jag brukar titta på en sömmerska på YT som har en likadan och hon tipsade om vad man kunde göra om maskinen krånglar. Antagligen har hon haft samma bekymmer och kommit på vad som felar. Jag testade och nu älskar jag min symaskin.

20200627_102944[1]

Alma ville ge en hjälpande tass. Jag vet inte om det var så behjälpligt, men hon var ett gott sällskap iallafall.

20200627_103210[1]

Ett av ryggstöden. Jag ska så klart visa hur de ser ut på plats. Jag tror det blir riktigt fint.

20200627_132239

…jag är så glad att symaskinen funkar…nu ska jag både sy om och sy nya kläder…så kul!… dans3

Leave a Reply