Lite mer avslappnad

Goddagens på första sommardagen! Det är den första juni. Herregud så fort det har gått nu på slutet. Vi har inte fullt tre veckor kvar att arbeta. Det är ju midsommar på fredagen före semestern, då är vi ju lediga, så 14 arbetsdagar kvar. Sååå härligt! Jag längtar, kan ni tro.

I morse var det en lite mer avslappnad Alma som kom och ville ha skinka. De är vänner, Alma och Vilma, så det är ju skönt att båda känner igen varandra. De glömmer ju inte så fort, men kan vara osäker på vem det är om de inte doftar bekant. Till exempel när Valle har legat hos veterinären över natten så har Vilma fräst åt honom sen när han kommit hem, så de går ju mycket på doften.
Jag hoppas att Alma är lugn och harmonisk när Håkan kommer hem idag och att hon har kul med Vilma därborta. Vilma är ju fortfarande väldigt lekfull och om Alma bara lugnar ner sej lite och inte är så burdus så funkar de bra ihop. Jag ser ju på Vilma att hon så gärna vill ge sej in i leken, men av nån anledning så gör hon inte det. Jag misstänker att hon är rädd att Valle ska bli sur och att hon får skit för det senare. Han är ju lite hård mot henne med, ibland. Det har ju hänt att man har fått gå emellan dem tidigare och då och då när man kom hem från jobbet hittade man en hög med pälstussar, som om nån suttit och plockat en höna, och då visste man att Vilma har åkt på däng. Med Alma, som bara är busig, kommer nog Vilma att blomma upp och bli lite tuffare. Hoppas jag iallafall.

Valle kommer och jamar klagande nu igen. Jag förstår att han vill ut, han är ju van att vara på ranchen hela somrarna så nu är det inte riktigt som det brukar. Men han får ju komma dit snart igen. Ingen fara med honom.

20200601_142703[1]

…finaste små tjejerna…  QueenHappy

Leave a Reply