Bulldeg och vallningar

Nu är bulldegen på jäsning och jag hoppas verkligen att den jäser nu, för jag råkade hälla i lite för varm mjölk, men det är torrjäst och den ska ju tåla lite varmare temperatur än färsk, så hoppas det funkar. Annars får jag göra en ny deg på jäst för osötade degar. Den blå. Vet inte hur det funkar, men förut fanns det ju ingen annan, så har de inte ändrat på den så ska det gå.

20200124_190004

Men asså hörrni! Vad är det för knas? Jag har ju lidit av frekventa värmevallningar och har för andra omgången ätit Klimadynon. Det har funkat ett tag, men när jag påbörjat andra förpackningen så avtar effekten. Jag bestämde mej för att sluta med dem, för de är ju inte direkt nyttiga heller, så om de inte verkar finns det ju ingen anledning att fortsätta. Jag åt upp de jag hade och har inte beställt fler efter det.
Men vallningar är ju nåt av det mest störiga som finns så jag satte mej att leta nåt annat, typ kylbalsam eller nåt, som kunde ge lite svalka. Och jag hittade faktiskt nåt som heter Rapid Cooling Mist och beställde hem den. Fick den idag och glad i hågen såg jag fram emot att äntligen få prova. Det är ju jättebra om den funkar när den är för utvärtes bruk och man slipper få i sej en massa riskabla ämnen.
Jaha…vad tror ni händer? Mina vallningar uteblir förstås! Hur ska jag nu veta om den funkar? 159 kr kostade flaskan dessutom! Har jag lagt ut det helt i onödan nu då?
Nåja, jag får väl användning för den nån gång, antar jag. Jag ska ju inte klaga över att vallningarna är borta. De behöver inte komma tillbaka heller. Jag saknar dem inte!

20200124_180347

…tänk om jag är färdig med dem?…med klimakteriet…vilken lycka det skulle vara!…  puh2

2 thoughts on “Bulldeg och vallningar

  1. Det är nog bara ett “avbrott” med vallningarna. Det kan bli så, sen återkommer dom med kraft….hoppas jag :/,,för nog är det väl ändå f*n om du ska ha så kort klimakterium, medan jag är inne på fjärde året och ingen minskning i sikte än. 😛
    *näää, jag är inte illond..jag bara inte gillar att andra har det lättare*. 😉

  2. hahaha, varför visste jag att det skulle komma? =D
    Jo, nog är det bara ett uppehåll, men det är då välkommet iaf…coolingmisten tror jag man kan göra själv med lite vademecum i vatten och spruta på, för det luktar då så om sprayen, blev lite varm så jag skyndade att testa och den funkar faktiskt…det känns svalt och skönt i handlederna och nacken…men så har jag inte haft nån ordentlig vallning ännu, så får se sen när de återkommer

Leave a Reply