Att skilja agnarna från vetet

Eller som här; fröna från de vissnade blomknopparna. Det är vad jag har pysslat med idag. Jag har tagit från Pysslingkragen i avsikt att så dem nästa vår och se hur det går. Går det bra kan Håkan ta några andra sorter nästa sommar.

20190726_092319

Om det är nödvändigt att sortera så här? Nää, det är bara nåt som jag kände för. Om det beror på värmen, vet jag inte, alltså inte att jag har blitt kollrig av värmeslag – i och för sej så är inte det heller en osannolik tanke – men jag kan ju ändå inte göra nåt mer kroppsaktivt när det är runt 30°C både inne och ute, så då kunde jag ju lika gärna sitta och pilla med det här och få en fin liten förpackning med sorterade frön.

20190726_100555

De där sminkborstarna är bra till lite av varje, märker jag. Så lätt det gick av separera frön och skräp med den.

20190726_111359

…gissa om gården kommer lysa vit nästa sommar…det är inte lite frön det där…  eeh

2 thoughts on “Att skilja agnarna från vetet

Leave a Reply