Morgonrunda

Ja, värmen kom med besked, lagom till vår semester. Igår hade vi 27,5°C och idag 25°, än så länge. Klockan är 10:36 i skrivande stund. Vi försöker ta våra promenader så tidigt som möjligt för att det inte ska hinna bli för varmt. Igår gick vi runt åttatiden, men idag steg jag inte upp förrän tjugo i och jag vill ju få vakna till innan så det blev runt halv nio.

DSC_0195

Vi hade lite motvind på vägen till vår vändpunkt och vi tänkte att nu blir det ännu varmare på hemvägen. Men han där uppe måste gilla oss, för när vi vände började det blåsa ännu lite mer och vi hade, märkligt nog, motvind även hemåt. Fråga mej inte hur det var möjligt, men så var det. Man ska stå på god fot med han, den allsmäktige, så hjälper han en på vägen.

DSC_0197

Jag har tagit med kameran de här två dagarna och naturligtvis är det inte så mycket att fota, men tar jag inte med den, då ser vi harar alldeles vid viltstängslet, rovfåglar som cirkulerar ovanför och tranor som står och betar. Då händer förstås allt sånt som man hade velat föreviga. Det är livets lott.

DSC_0198

När vi går där så pratar vi om ditt och datt, skrattar och har oss, de gånger vi lyssnar. Det händer utemellanåt. Oftast  babblar vi bara på och ingen lyssnar på den andra.

DSC_0199

Idag är det ganska vindstilla så det blir till att åka och bada lite. Jag har inga badkläder här så vi måste åka in till stan och fixa det.

DSC_0205

Vi badar förstås inte i ån med alla näckrosor, nej, vi åker en mil bort till en liten strand som vi hittade förra sommaren, där Håkan badade om ni minns. Jag la ut en video på det. Dit har vi tänkt åka idag och svalka oss lite.

DSC_0201

…om än jag tagit liknande bilder tidigare så ledsnar jag aldrig…det är så vacker natur!…  mm2

2 thoughts on “Morgonrunda

Leave a Reply