Stängsel för trygg utevistelse

Håkan har satt ett stängsel runt framsidan på gården, inte för att katterna går nånstans, men ena grannen har sålt huset till ett par som har en stor vit schäfer, som de inte har riktigt samma pli på som de förra ägarna. Eller det kanske de har när de är ute, men när de går in springer hunden över till alla andras gårdar och den kan ju vara hur snäll som helst mot katter, det vet jag ingenting om, men katterna blir ju livrädda, så för att de ska slippa konfronteras med denna vita jätte fick det bli ett stängsel. Det har jag för övrigt velat ha för längesen, så att man kan vara säker på att katterna inte kommer bort. Detta är ett provisorium, för det var bråttom, om katterna ska få vara ute alls nu i sommar, men så småningom kommer det upp nåt snyggare, vi måste bara komma på vad.

DSC_0704

Mot garaget ser det ut så här. Överliggande bräda ska bort, det tyckte jag förfulade ännu mer, men det ska dit rostigt armeringsjärn för att staga upp nätet. Och den lilla pallbiten får vara grind så länge.

DSC_0705

Nu ville de vara ute, det är varmare och blåser knappt alls. Jätteskönt!

DSC_0706

Vilma, som sprang in när jag gick ut, kom ut alldeles själv genom kattluckan strax därpå.

DSC_0708

Brudspirean börjar bli grön.

DSC_0709

Påskliljorna har inte slagit ut än, men bara om nån dag till så…

DSC_0711

Lyckliga små hårbollar ♥

DSC_0716

Han smälter så bra in i omgivningen.

DSC_0718

Vilma kollar hela tiden om jag är kvar. Hon har en släng av separationsångest och vill att jag ska vara ute med dem, lilla snuttungen. Snart har hon vant sej. Och vill hon in så är det bara att komma genom kattluckan. Det är bra om hon tränar på det så slipper vi gå och öppna för henne. Det är aningen för kallt att ha båda dörrarna öppna, än så länge.

DSC_0719

…men snart är sommaren här…livet leker…  le

Leave a Reply