Fortfarande sjuk

Idag är det måndag och en ny arbetsvecka har börjat, för de flesta, dock är jag sjuk än. Jag trodde jag var på bättringsvägen i lördags. Vi gjorde oss i ordning och skulle åka och fira stora lillasyster på födelsedagen, men det visade sej att hon inte skulle vara hemma så vi åkte till Storheden istället och handlade lite, sen hem till mej och vattna blommor och sånt som jag inte hunnit göra eftersom jag varit hemma sen i onsdags. På söndagen började jag känna mej dålig igen. Näsan började täppas till och jag kände mej helt mosig i ansiktet. Ingen halsont, den hade jag avverkat tidigare i veckan. Hade väl lite feber vid läggdags för jag frös och låg under täcket och Håkan kunde inte somna för det var för varmt i rummet. Vi har haft sol i flera dagar och det blir riktigt varmt på övervåningen om man inte har öppna fönster med myggnät.
Så jag fick helt enkelt fortsätta sjukskrivningen. Jag har så ont i ryggen och rumpan av att sitta hela dagarna. Är så less!

Men jag stannar bara hemma imorgon också, för jag ids inte åka till läkaren för sjukintyg. Man måste ju ha det andra veckan. Inte för att jag kanske behöver det, jag vet inte, det hörs ju långa vägar att jag är förkyld, men jag tror att jag är piggare då. Inte fri snuvan, men piggare i huvudet och även om jag brukar ha sämre kondis när jag är snuvig så går det nog ändå, jag får helt enkelt ta det lugnt och bara göra det jag pallar med.

Vi har nyss ätit middag här. Det blev äggnudlar med wokgrönsaker och stekt tofu till mej, friterade kycklingnuggets till Håkan, med sweetchilisås. Det bjöd stora storasyster på när vi var och hälsade på, förutom tofu och nuggets, och det var så himla gott så det rekommenderas varmt. Tofu smakar lite likt ägg, om nån undrar, så det är ett gott surrogat för kött. Proteinrikt och bra!

20190520_164922

…och nässprayen, som ska verka i minst fyra timmar, släpper redan efter två…*muttel muttel*…  sick

Leave a Reply