Ny god upptäckt

Nu har jag gjort ännu en pastarätt med quorn. Eftersom den påminner om kyckling så ville jag göra som jag brukade när vi ätit grillad kyckling å det blev över så mycket av bröstet. Ibland hade jag currysås å ibland ostsås med vitlök. Jag brukade ha skinkost, men nu äter ju inte jag kött så Håkan hittade en kantarellost istället.
Alltså vad gott det blev!
Jag stekte quorn å lök å sen gjorde jag en vanlig vitsås, typ bechamelsås, å kluttade i två stora skedar med ost å pepprade med nymalen vitpeppar.

DSC_0097

Men alltså MUMS! Vilken tur att han hittade denna! Man känner tydlig kantarellsmak. Å jag satte ingen vitlök, för jag tyckte inte det behövdes. Man kan ju även göra en sån där kantarellsås med bacon å lök till kotletterna, som jag gjorde förut, bara att man slipper köpa å rensa kantareller. Himla najs!
Prova detta, det är jättelätt å blir så smarrigt! Med valfritt kött till, eller quorn om ni vill testa. Fast den är inte billigare än kyckling, utan tvärtom dyrare. Men det går inte så mycket, jag hade fyra filéer till fyra portioner å det är 12 filéer i påsen, så de räcker långt.

DSC_0098

…åh, jag är så glad att jag fortfarande kan äta så gott även utan kött…  yummy

ps. Hade grädde i såsen oxå å inte bara mjölk. ds.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s