Surströmming & äppelmos

Igår var det surströmmingsdags i vår familj. Lite senare än vanligt då vi ville vänta tills brorsan kunde komma från Tokhålm, så vi passade på nu när han hade jobb här i Luleå å skulle sjunga i kyrkan, tror jag det var. Nästan hela familjen samlad, dock så kom lilla storasyster med familj efter maten, men vi hann ju träffas iallafall å det var kul. Äldsta systerdotter med sin dotter var iallafall med å jag fick träffa lilla Assar igen ♥

20180929_174315

Brorsan hade med sej hemgjord äppelmos av äpplen från egna äppelträdet som de har i sin lilla kolonistuga där nere å frågade om vi äter det. Vi brukar ju inte göra det, men när det är han som gjort det så självklart vill vi smaka. Vi tog den minsta burken.
Jag funderade vad tusan jag skulle kunna ha det till å så kom jag på det. Jag brukar ju äta havrefras till frukost, så jag satte några kluttar av äppelmoset, rörde om å sen kryddade jag med kanel, rörde om igen å så ytterligare lite kanel på toppen. På med mjölk å sen var det bara att hugga in. MUMS vad gott det var! Att jag inte tänkt på det förut. Jag brukar ju klutta i kräm, men äppelmos å kanel är ju så mycket godare. Alltså, nu ångrar jag ju att jag inte tog av de större burkarna.

DSC_0093

Det finns ju att köpa, visserligen, men hemgjord tar ändå priset. Nu ska jag äta resten med andakt. Hoppas Håkan inte vill ha så mycket blä

DSC_0095

…så himla gott…som efterrätt, men ändå nyttigare…  good

2 thoughts on “Surströmming & äppelmos

Leave a Reply