Gammal hederlig husmanskost

Hej hopp alla! Idag har jag städat här i mitt lilla residens. Dammtorkat/vippat, dammsugit å skurat, så nu är det rent å fint ett tag iallafall. Sen satte jag ett fläsklägg på långkok å därefter gick jag å duschade. Sen har jag chillat här i min ensamhet en stund tills Håkan kom å var hungrig å blev så glad när han såg att jag påbörjat middagen som idag bestod av hederlig gammal husmanskost, fläsklägg med rotmos å potatismos.
Sååå himla gott!! Varför har vi inte gjort det tidigare? Vi har pratat om det, att det skulle vara kul å prova. Å det var det verkligen…eller kul?…GOTT!!
Rotmoset gjorde jag inte själv utan vi köpte en förpackning pulver som Håkan vispade ihop å det funkade alldeles utmärkt. Potatismoset gjorde jag, riktig genuin hemlagad mos, å det blev så himla gott. Kanske för att jag saltade ordentligt i vattnet när jag kokade potatisen? Men alltså…det här måste vi göra oftare. Å har ni inte ätit det på länge…gör det. Åk å köp vettja! Köttet var så mört så det bara smälte i munnen. Salt å gott. Påminde aningen om julskinka, ni vet den där allra första biten man smakar när man tar ut den ur ugnen, fast mycket saftigare. MUMS!

DSC_0065

…jorå, det här lär det bli oftare av…just på söndagar när man har tid med långkok…  cool 

2 thoughts on “Gammal hederlig husmanskost

Leave a Reply