Nya bäddmadrasser

Min säng har ju några år på nacken nu. Det är ingen dyr säng, den kostade bara lite drygt åttatusen för alltihop, inklusive sängram, gavel å sängbord, så ni förstår ju att det är typ det billigaste MIO hade på den tiden. Det är inget större fel på resårmadrasserna. Jag tycker de är sköna, för de är inte så hårda som dagens sängar är. Men för Håkan är de för mjuka, fast han vill ändå inte att jag ska köpa en ny säng. Däremot kan man ju köpa nya bäddmadrasser, som jag tänkt göra hur länge som helst, men inte bara kommit mej för å göra.
Idag gjorde jag slag i saken. Vi åkte till JYSK å köpte två nya dreamzonemadrasser på 8 cm. Mina gamla var bara tre, kanske var de fyra en gång i tiden. Det är oacceptabelt!

DSC_0306

Å så ville jag byta ut de brunbeige frotteöverdragen på resårmadrasserna å köpte mörkgråa i vanligt bomullstyg.

DSC_0308

Det kändes som en enorm förbättring när jag bäddade, men har inte provlegat ännu. Längtar nästan till läggdax. Tror det blir en tidig kväll å så kan jag ligga å läsa min hög med tidningar på sängbordet. Jag vet inte varför jag inte läser dem när de kommer. Jag ska alltid samla på hög. Suck.
Förr i tiden, innan internet, så var man ju så glad att tidningen kommit när man kom hem från jobbet å man satte sej vid köksbordet med en kopp kaffe å läste på en gång ju. Nu ligger jag å bläddrar bland kommande höstmode å mustiga höstgrytor. Hallååå, det är midvinter! Jag borde kunna det senaste man har i receptet på lussebullarna vid det här laget.
Iallafall så dammsög jag under sängen, vilket inte händer så där jätteofta, å så vände jag på resårmadrasserna, så nu kanske de känns som nya igen, vi får se.

DSC_0309

Nåja, här är en före-bild…

DSC_0307

…å här är efter. Lite högre, lite snyggare å förhoppningsvis mycket skönare. Jag har samma sängkläder som jag hade innan eftersom jag bäddade på julafton, så det var enklast att bara flytta bort allt å lägga tillbaka det sen. Jag har ju bara sovit två nätter å Håkan en, så det kändes för rent att byta ut redan.
Jo men det här blir nog bra. Å det var ju förstås rea på madrasserna. Jag fick dem nästan 2000 kr billigare. Det var oxå himlarns najs!

DSC_0310

Å vad de mer har på rea är ju allt julpynt. Jag har ju en hel massa kulor i min julgran, men det kan inte bli för mång…eller jo, det kan det, men min tanke var som så att om de nu inte ryms alla så kan jag byta ut några vanliga blanka, röda som jag redan har så många av, för de här var ju så fina. Det är ju nästan så jag vill gå å hänga upp dem redan nu i granen, men det känns ju lite onödigt då den ändå snart ska tas ner. Så jag får snällt vänta till nästa jul, men då blir det kul å ta fram. Det är det varje jul, för jag har alltid köpt nåt litet nytt på julrean som är helt oanvänt å vissa saker kommer man ju inte ens ihåg förrän man ser det.
Nu måste jag huppe i dussja! Sen kanske det blir att Netflixa lite å se på nya Ranchen-avsnitt. Ses sen!

DSC_0305

…ååh, titta bara så fina…å de där randiga i rött å guld! ♥…nu längtar jag till nästa jul…  attachment

Leave a Reply