Köttbullarna är klara

Hemlagade köttbullar är ett måste till jul för mej. Jag har slutat äta köpes överhuvudtaget, så det är bara att rulla egna å nu är det gjort. De blev jättegoda för övrigt, om man får säga det själv. Ännu godare sen när man steker på dem igen å saltar å pepprar lite till. MUMS!
Jag upptäckte att man inte behöver potatismjöl i havregrynen när man blötlägger dem, för de här köttbullarna blev minst lika möra å goda utan. Jag har i en skvätt grädde, kanske är det den det beror på, jag vet inte, men de är jätte-möra. Ett ägg har jag oxå, en riven gul lök å salt, peppar å kryddpeppar. Blir väldigt fin smak på köttbullarna. Men jag vågar mej inte på nån kanel eller nejlika eller nån annan tokig julkrydda, det räcker om jag har det i pepparkakorna å glöggen.

DSC_0300

Nu är det bara att värma på å smaska i sej sen när Håkan kommer. Får se om jag gör Janssons ikväll eller om jag väntar med det. Vi har ju en morgondag oxå, som man så behändigt kan skjuta upp saker till. Inte dumt.

DSC_0301

…jaha, då var det bara italienska salladen kvar då…  smiley001

2 reaktioner till “Köttbullarna är klara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s