Får tillbaka mina pengar

Så himla najs! Jag har ju betalat för mycket i skatt å informerade chefen om det å hoppades att hon skulle åtgärda saken. Hon sa att hon skulle det, men att jag nog inte får pengarna tillbaka förrän vid årsskiftet. Det spelar ju ingen roll, bara jag slipper vänta till skatteåterbäringen å att man börjar dra rätt summa i fortsättningen. Det var väl det som var viktigast.
Nu när jag fick lönespecen för novemberlönen ser jag att de fortfarande drar för mycket. Talar om det för chefen å hon säger “Jag vet inte vad jag ska göra åt det, skicka in en ny skattetabell då.” Men jag tänkte att jag får väl ringa lönekontoret själv då.
Å nu vet jag att när man är anställd så få timmar som jag var då, fr.o.m maj månad 17 tim/vecka, så förmodar de, eller kan ju omöjligt veta, om jag har en annan huvudarbetsgivare där jag har mer arbetstid. Det är nämligen så att det bara är där som man betalar 25%, all annan extrasysselsättning, om än du inte jobbar heltid, blir 30% i skatt. Så då vet ni att vill ni inte betala mer i skatt ska ni inte ha fler än en arbetsgivare.
Jag har ju bara en å nu vet de det, så nu ska de dra rätt å jag ska få tillbaka allt det jag betalat för mycket. Nu rör det sej om dryga 5000 kr. Så det är ju inte dumt att få, så där efter jul, det känns ju som lite extra pengar, om än det inte är det.

DSC_0157

…fast lite konstigt är det ju, att de trodde jag hade en annan arbetsgivare där jag jobbade mer, med tanke på att sen i augusti har jag jobbat mer än 100 tim/mån… smile_thinking

Leave a Reply