Thank God it’s Friday

fullfartmothelgen
Hej allihopa! Idag är det fredag å imorron får vi sovmorgon. Vi som är lediga alltså. Sova är en av mina favvosysselsättningar. Det är jag himla bra på oxå, förutom när jag är sjuk.

20171013_071825

Vädret har varit så där. Det såg ut som att det skulle bli fint, men så tog det gråa, tråkiga över igen å vi börjar ju vara vana vid det å minns knappt hur det är att ha soligt å fint. Vi skulle nog bli svårt bländade. Ungefär som när det blir full solförmörkelse å man inte ska titta in i solen. Vi får nog införskaffa såna där svetsglasögon å ha med i värsta fall. Man vet ju aldrig. Solen kan ju titta fram, åtminstone en gång till innan jul.

Vi har inte gjort så mycket här i mitt lilla residens. Jag har kammat katterna å tvättat badrumsmattorna som jag hängt på tork på köksstolarna. De får agera torkställ lite nu å då, mina stolar.

DSC_0074

Valle låg i sin skål på bordet när jag satt där på golvet å plåtade.

DSC_0075

Där sitter jag å ser så glad ut. Jag har de där vågiga speglarna, från IKEA som jag hade i vardagsrummet förut, i köket bara mot väggen tillsvidare. Jag ska ha dem i hallen sen, ovanför den lilla pallen.

DSC_0078

Vilma var svårflirtad när det kom till att ta bild. Hon ville inte posera alls. Å så fort jag fick in en bra bild å skulle ta kort så gick hon iväg eller vände på sej så det blev inte alls bra.
Iallafall är de så fina i pälsen nu. Knappt en enda tova, men nån liten hittar man ju alltid i deras tjocka underull, det är i det närmaste omöjligt att få bort precis allt. Men det är åtminstone inget de känner av å det är ju det viktigaste.

DSC_0079

Jag hade ju tänkt klippa dem när vi kom hem, för att Valle kräkts så mycket å för deras bekvämlighet förstås, men nu ska jag vänta å se om det kanske räcker med att kamma dem, om inte varje, så varannan kväll. Kanske han inte får i sej lika mycket hår då å slutar kräkas så ofta. Vi får se. Jag vill ju helst att de får ha sin fina päls. Å så fryser de inte nu när det blir kallare.

DSC_0088

Nu ska jag göra mej klar för sängen. Imorgon är det lördag. Då ska vi inte köpa godis, utan jag ska göra chokladbollar istället. Idag fick vi av mina bullar till fredagsfika. Gott som tusan!
Å så har jag bakat schackrutor oxå i tisdags. En liten sats bara, så de är snart slut, men det är bara att baka nya. Vi får ha sånt till godis istället för att köpa. Inte för att det är så himla mycket bättre kalorimässigt, men lite nyttigare p.g.a att man inte får i sej lika mycket färgämnen å andra kemikaliska tillsatser som det finns i godis. Å så vet man vad man får i sej. Det är bra.

DSC_0090

…nu sängen…nattinatti, sov gott å dröm vackra drömmar…  zard31

2 thoughts on “Thank God it’s Friday

Leave a Reply