Onsdagskvällen

Hej allihopa! Hur är det med er i den svala sommarkvällen? Här är det då svalt iallafall. Solen skiner, men värmer dåligt. Jag var lite småhurven när jag gick omkring å tog lite bilder. Ändå har jag långärmat. Men värmen kommer nog snart.

Jordgubbsplantorna verkar trivas bra i murningen. De växer å frodas å får nya blommor hela tiden å har en hel del köttbullar på G. De håller på att reva av sej oxå så snart har vi fler plantor. Så jäkla najs!

IMGP2827

Jag tror vi får smaka rätt så många redan i år. Såvida fåglarna inte hinner före.
(Ja, jag vet att det heter jordgubbar, men av nån anledning vill jag säga köttbullar. Å potatis till tomater å en massa annat som jag helt sonika tyckte skulle byta namn.)

IMGP2830

Å efter ett par regniga dagar fick pälsklingarna äntligen komma ut.

IMGP2834

De här prästkrageliknande blommorna som jag trodde skulle vara alldeles för taniga för de här stora träbaljorna har brett ut sej ordentligt redan. Så bra! Jag trodde inte de skulle hinna det förrän i slutet på sommarn ungefär.

IMGP2831

Valle känner doften av nåt/nån i vinbärsbusken. Jo, det ska föreställa en vinbärsbuske, fast med lite döda kvistar som jag inte hunnit klippa bort ännu. Men hör utan att häpna, det kommer mycket bär i år, ser det ut som. Inte på de döda kvistarna då förstås.

Rosentryn blommar så fint. Synd att busken är så liten. Vi har klippt ner den helt för flera år sen, för den var stor som ett träd, men sen har alla skott som kommit upp gått av i blåsten. Vet inte varför den var så skör. Men det som kom förra sommaren har klarat sej så nu kanske det blir en buske av det ändå. Kanske vi får tillbaka de långhåriga bladlössen då, för det var i den här jag såg dem.
Jag gillar tydligen allt som är långhårigt.

IMGP2843

“Ååh så det är härligt att leva!” tänker Vilma å rullar sej på stenplattorna.

IMGP2846

Fortfarande korthårig på ryggen, men det börjar växa ut.

IMGP2842

Ser ni att det ser ut som att det är massor med små blommor i blomman. Hur fint?

IMGP2851

Vi fick ta in blommorna i bodan så de inte skulle drunkna i regnovädret, men nu tog Håkan ut dem igen å ställde dem i solen. Vilma måste ju undersöka vad det är för sort. “Jaha, en flimmersippa”, säger hon…inte utan det är förstås jag som försöker vara rolig.

IMGP2850

Sen grillade Håkan lite korv som blev över efter att jag lagat lunchlådor till oss. God, finsk grillimakkara. MUMS!

IMGP2852

Å sist måste jag få visa mina fina trädgårdshandskar jag fick av Håkan när vi var på JULA häromsistens. De är lite kraftigare än de jag köpte på RUSTA för några somrar sen, så dessa kan man dra bort brännässlor å tistlar å annat ogräs med utan att göra sej illa.

IMGP2855

…nu är det snart titta på tv i sängen å sen kan man somna när man vill…ses imorrn…  sleep

2 thoughts on “Onsdagskvällen

  1. Oooh vad jag blir glad att få se så mycket vackert och läsa dina roliga kommentarer till bilderna och pälsklingarna är så söta och gulliga,det gör min dag roligare.

Leave a Reply