Storleksskillnad

På många bilder ser Vilma lika stor ut som Valle, men hon är en pilleskitliten tösabit. Å det gör inget, för jag tror inte man vill ha mer av Vilma, hur söt hon än är, den lilla häxmajan. Hon väger 2,5 – 3 kg å Valle 4,5 – 5 kg, nånting sånt. Har inte vägt dem på länge.

Ibland blir de ovänner. Fast det är nog inte meningen, men Vilma är en liten retsticka å det händer att bägaren rinner över lite för Valle, om jag ska framföra det lite fint, så det har hänt att han hoppat på henne å gett henne en omgång. Så där så hon skriker å hårtussarna yr. Att vi är helt på det klara med att det är Valle som hoppar på Vilma ser vi ju på hårtussarna som hänger i mungipan på honom. Å Vilma har lösa hårtussar i pälsen.

Men det är inget som oroar oss. Jag förstår Valle, för hon är en riktig smula i sängen, hårstrå i soppan, pain in the ass, kalla det vad ni vill, en irriterande liten varelse helt enkelt. Om Valle ska hoppa upp i sin gröna favvofåtölj så rusar hon dit före honom. Om Valle ska komma å lägga sej under mitt täcke en stund innan sovdax, som han alltid har gjort, så skyndar hon sej dit å jamar lite gnälligt som för att säga ”det är MIN mamma!” Å när hon inte gör det så ligger hon å lurpassar på honom å gör sej beredd på angrepp. Om han upptäcker henne varnar han lågmält med ett tyst jamande.

Ibland fintar han henne. När han är på väg till fåtöljen å hon springer dit före så vänder han å rusar iväg, för han vet att hon inte kan låta bli att rusa efter å då tvärvänder han igen å skyndar till fåtöljen. Det är så roligt att se. Han är så smart! Å hon låter sej luras.

Men i övrigt är de vänner. De är väl som de flesta syskon. De kivas lite å sen förlåter de varann å blir sams igen. Precis som det ska vara.

20160131_084500[1]

…så det är tur hon är liten, men naggande god…å att Valle har ett hjärta av guld… 239

2 reaktioner på ”Storleksskillnad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s