På landet å sånt

Vi är hemma hos Håkan. Det är kallt ute. Valle har varit ute en liten stund. Vilma en ännu kortare, typ bara ut å med tassarna på bron å så snabbt in igen. Det är runt -3° å de är inte vana vid sån “kyla”.

DSC_0064[1]

Håkan å Benke, som oxå är här, har fixat med fågelbordet så de små flygfäna har nåt att äta under vintern. Valle å Vilma tittar nyfiket på. Jag satte mej å bläddrade lite i en IKEA-katalog å när jag vänder mej om, efter en stund, ser jag flera talgoxar som kommit alldeles nära fönstret å hovrar i luften för att kolla in katterna vad de är för några. Det måste ha varit otroligt spännande för Valle å Vilma. 

DSC_0114[1]

Hoppas det kommer domherrar i år. Nu är det mest bara talgoxar å en å annan blåmes, som ju oxå är fina, men så vanliga. Jag vill se många olika sorter.

IMGP0954

Det stod att det ska snöa rikligt nu i dagarna. Jo, nog får det komma så det blir vitt, men inte mycket, för det är så jobbigt för mej att ta mej till jobbet då. Det var ingen höjdare att cykla i snö när den inte är packad. Å sen vill jag helst att det stannar så det inte blir sådär slaskigt igen.

IMGP0946

Det får gärna vara kallt, runt -10°, så att det blir is på vägen. Sån där frostig is som inte är glashal. Det är som att cykla på asfalt. Nog för att jag kan gå den vägen oxå, det tar bara en kvart, men det är skönt att vara framme i god tid så man hinner sitta en liten stund innan man ska börja.

…får väl köpa dubbdäck då…om än de var dyra som tusan…

Leave a Reply