Cederträ is da shit

Många  har säkert märkt att de har små hål i kläderna, utan att veta hur de uppstått. Då kan det röra sej om pälsängerlarver som provsmakat för att se om det är nåt att äta. De är egentligen våra renhållningsdjur å är till för att bryta ner päls, dun å andra hårprodukter. Ingen ohyra alltså, men ett skadedjur då de förstör dina kläder.

Något som är effektivt, som många inte verkar veta då de ringer Anticimex i tid å otid, är att placera ut cederträklotsar i garderober å byråer. Jag har även lagt ut lite här å där i lägenheten. Det gillas inte av pälsängrar. De flyttar å kommer inte tillbaka. Cederträet luktar, men det luktar gott. Om doften avtar slipar man bara lite med sandpapper så kommer den tillbaka å håller otyget borta. Det kostar några hundralappar om du ska ha överallt i huset/lägenheten, men det är så värt det när man kommer på att det är längesen man såg en sån där liten gynnare å nya kläderna är hela å fina.

IMGP0844

…mycket bättre än Anticimex giftiga medel…

One thought on “Cederträ is da shit

Leave a Reply