(O)hyresgäster

Blommor är trevligt, men det finns nåt mindre trevligt som bor i dem. Bladlöss! De har invaderat petuniorna, vilket är märkligt, för jag har för mej att de inte brukar gilla ludna blad å petunian har ju det, så jag är lite förvånad.

IMGP0809

Jag gillar inte att döda insekter, men ohyra har jag inga problem att klämma ihjäl, fast det kommer ju bara nya så man bara ger upp, helt enkelt. Å lobelian, i samma kruka, har döden dött. Inte för att de har invaderats, de har bara dött. Kanske vart det för mycket att ha de äckliga lössen så nära inpå så de tog livet av sej, jag vet inte, men i båda krukorna där de invaderade petuniorna är, har lobelian dött, medan den i mjölkhämtaren är hur fin som helst.

IMGP0812

…huuujedamej!!…dessa vidriga kryp som det måste krylla av…kan de inte bo en å en?…  emoticon95

2 thoughts on “(O)hyresgäster

  1. Vi får väl döda krypen men vad som tagit kål på lobelian kan ju va nåt annat för Aunes har ju gått samma öde till mötes

Leave a Reply