Ett lååångt inlägg

Till de som tror att det är regeringen som sagt till Försäkringskassan att skicka dödssjuka i arbete vill jag bara säga…kom igen. Menar ni allvar? Asså…seriöst? Det är nämligen så att Försäkringskassan är en myndighet som gör mycket som de själva vill.
Regeringen vill få bort den onödiga sjukskrivningen. Sen drabbar det alla, även de som är rejält sjuka å försäkringskassan skyller på paragrafer och regeringen, trots att det är de själva som har tipsat om en ny lag.
 
Jag kan ge ett exempel som gäller en annan myndighet. Två välbärgade personer testamenterade fastigheter till Socialen, som skulle vara till de sämre bemedlade. Såna som inte tjänade mer än 150 000 kr/år så att de skulle kunna bo bra med låg hyra. När P1:s Kaliber forskade i det hela å kollade upp vilka som bodde där var det inte många sämre bemedlade utan bl.a en direktör, en änka med 600 000 kr/år å en massa ungdomar. Kaliber tog reda på vilka dessa ungdomar var. Det var Socialarbetarnas ungar.
Man kan lyssna till hela programmet  här.
 
Om man nu ska dra en parallell här med det ni gör som skuldbelägger regeringen för att cancersjuka m.fl tvingas i arbete….är det personernas fel, som testamenterade sina fastigheter till Socialen att fel människor utnyttjade det billiga boendet?
 
Nä, hoppas jag att ni svarar. Det är socialen som agerat fel. Likadant som det är försäkringskassan som agerar fel på regeringens restriktioner om att inte sjukskriva i onödan samt att skicka såna som har sjukersättning, men som faktiskt kan skola om sej å ta ett annat jobb än det de hade innan, i arbete. På sossarnas tid fanns nämligen inget som hette rehabilitering utan kunde man inte gå till sitt nuvarande arbete så vart man sjukpensionerad. Vilket slöseri med resurser! De pengarna hade ju behövts till alla som verkligen inte kan arbeta.
 
Alla som känner att "jag kan faktiskt jobba nåra timmar/dag om det inte är ett fysiskt tungt arbete"…försök skaffa jobb! Tänk på alla som inte kan…ge dem din sjukpenning/ersättning. 
 

8 thoughts on “Ett lååångt inlägg

  1. Det är regeringens ansvar att ge rätta direktiven till F-kassan vilket inte lagts ner några större resurser på och därmed har det fortlöpt som det gjort.:>Samtidigt nås vi av statistik som tydligt pekar på att allt inte står rätt till när det gäller rättssäkerheten på Försäkringskassan (FK).•Justitieombudsmannen (JO) har vid ett flertal tillfällen riktat hård kritik mot Försäkringskassan. Att Försäkringskassan under år 2008 drabbades av kritik, mitt under sin stora omorganisation och samtidigt som man fick ett flertal stora regelförändringar (bl.a. rehabkedjan) att hantera, är kanske inte så svårt att förstå. Därför förväntar man sig också att statistiken för år 2009 har förbättrats, men så är tyvärr inte fallet. Under 2009 ökade istället antalet anmälningar till JO med 42 procent, från 587 anmälningar under år 2008 till 836 anmälningar år 2009. •Samtidigt ökade även antalet överklaganden till länsrätterna med 20 procent. Av de medborgare som överklade ett FK-beslut fick dessutom drygt var femte (21 procent) rätt, vilket är en hög siffra om man jämför med andra myndigheter och jämförbara verksamheter.Dessa fakta indikerar att regeringen har mycket kvar att göra när det gäller rättssäkerheten för dem som söker stöd via socialförsäkringen. Att då, som finansministern gjorde i Ekot:s lördagsintervju, påstå att vi ändå ”har bland världens mest stabila trygghetssystem” tyder knappast på någon större förmåga till självkritik.<:

  2. Ja, man får ju verkligen hoppas att de klart å tydligt beskriver till försäkringskassan vad som gäller, för de är tydligen inte begåvade med kunskapen att tolka de nya lagarna

  3. bara ett bevis på att det är FK som misstolkar allt är ju det de skrev till lilla storasyrran…"muskel å ledvärk i rygg kan bli bättre genom rätt träning å rehabilitering!….ja men GOMORRON!…muskel å ledvärk ja…men hon har ju en nervskada…hallåååå, det är lite skillnad! Hennes skada sitter så ini märgen…kan man skämtsamt tillägga… =/

  4. jag vet och det är därför jag har suttit och ltat på nätet om det här, för jag blir galen på hur dom håller på med henne

  5. ids inte läsa, för det spelar ingen roll. Hade jag jobbat på försäkringskassan så skulle jag INTE skicka en döende ut i arbete. Jag skulle kämpa för fortsatt sjukpenning. Det är det att de är så misstänksamma mot alla som är sjuka, just för att så många har myglat, men det är så lätt att istället för att misstro nån – be om tre oberoende läkares utlåtande så slipper man misstänka att läkaren är i maskopi med den sjuka…Att tolka regeringens direktiv må vara svårt, men man kan tänka själv!

  6. man måste ha lite civilkurage…våga stå för vad man tror på…inte blint följa en paragraf som man har tydliga svårigheter att tolka

  7. hörde i ett annat program i P1 om en kvinna som tidigare jobbat på FK, men sa upp sej för hon stod inte ut med hur man tolkade den nya lagen. Hon följde sitt hjärta å vägrade göra som hon blev tillsagd.

Leave a Reply