Brand i Luleå

Det är inte ofta jag ser bränder i vår stad, men idag var det en stor lägenhetsbrand på Kungsgatan å det första jag tänkte var "bara det inte är nåt husdjur kvar därinne". Men det var det nog inte, för de nämnde inget sånt på radion. De sa bara att alla lägenheterna var evakuerade å att lägenhetsinnehavaren inte hade befunnit sej hemma när det började brinna.
Tänk vilken chock för alla dem som nu blir av med sina hem. De andra blir ju oxå drabbade pga av rökskada. Tragiskt.

Brandmännen hade ännu inte hunnit påbörja släckningsarbetet när jag passerade. Polis å ambulans fanns oxå på plats. På marken ligger brinnande bråte som faller ned från balkongen. Just när jag tagit fotot kom en brandman å släckte det så att det inte skulle börja brinna därnere oxå.
 
…tragiskt som sagt…såna gånger är man extra tacksam för allt man har…
 

4 thoughts on “Brand i Luleå

  1. Brandvarnare jag säger brandvarnare, detta underbara verktyg för att slippa obehagliga överraskningar.

  2. På sätt och vis… De är ena jäklar att låta.,så med lite tur hör grannen och reagerar.

  3. Tyvärr drabbar det ofta dem man minst anar. Men det är ju så man säger: "Det händer inte mig, bara andra…"Känns det igen?

Leave a Reply