Oblockad men färdig

Nu är min, kanske finaste tröja, färdig. Inte blockad dock, för jag har precis fått av den från rundstickan. Behöver inte väva in några trådstumpar då jag gjorde det så fort jag var färdig med oket, så det var bara den sista lilla stumpen som behövde vävas in efter avmaskning. Så skönt!

Och som jag lovade så kommer en bild på originalet, som jag fått inspiration ifrån till min variant. Hon heter Tiina, som har gjort den, och är en finsk stickdesigner och heter neulova_kettu på instagram. Finns så mycket snygga tröjor där som gör att jag bara vill sticka flerfärgsstickning nu. Den här har jag stickat uppifrån och ner och i och med att jag valde bort mönstret på ärmarna så blev jag inte less, så jag kan börja på en ny med detsamma om jag vill. Annars brukar jag ju vilja göra nåt annat emellan, för att jag tröttnar på flerfärgsstickning. Den här har också fyra färger samtidigt ibland och det är ju i regel min mardröm, men av nån anledning gick det så bra nu, så jag har inte blivit avskräckt. Den här var riktigt kul att sticka, så det blir snart en till. Och fler ska det bli. Jag planerar en grå med vitt, svart och lila i två olika nyanser. Och sen en ljusgrön med vitt, svart, koppar och mörkgrönt. Och sen en svart med vitt, grått, brunt och koppar i mönstret.
Om det sen blir samma mönster eller nåt nytt återstår att se, men jag är taggad på att börja med nästa. Frågan är bara vilken av dem jag ska välja…?

Screenshot_20231002_153120_Instagram @neulova_kettu

…så kul att äntligen få börja använda den… 

Leave a Reply