Mellandagstisdag

Tisdag idag, ca -4° och underkylt regn är vad vi har haft, men nu snöar det fina lappvantar och det blir så vitt och fint.
Vi har jobbat, för vi har inte tagit ut några semesterdagar, dem sparar vi till våren då vi ska börja bygga på husbilen. De dagarna behövs bättre då, men lite trist är det att inte få vara ledig så mycket nu under julen. Och nyår bjuder inte heller på mer än helgen, men sen är vi ju lediga på fredag, trettondagen, och det är ju alltid något.
Som om nu ingen visste det. Jag babblar på om onödiga saker här, men jag måste ju ha nåt att berätta.

Iallafall har jag ätit min lutfisk idag och Håkis åt en liten portion av Janssons, för det måste räcka till imorgon också, och för att bli mätt åt han även dopp i gryta med lite skinka. Ja, som ni ser så gör vi allt helt bakvänt. Dopp i gryta äter man väl kvällen före jul när skinkan är färdigkokt, eller julafton? Jag vet inte, det kanske inte finns nån särskild ordning på det där. Själv äter jag aldrig det, men när jag var ung, och fortfarande bodde hemma, brukade vi doppa bitar av vörtlimpa i spadet från skinkan, kvällen före julafton. Bara litegrann, för det var så gott, men äta det som Håkis, att man blöter hela skivor och lägger på fatet med en smörklick och lite skinka, det har jag aldrig gjort.

Ja, nog om det. Nu har jag diskat undan allt som behövdes diskas och sitter här nu med en kopp kaffe i min fina adidas mjukisdress och tofflor med får på fötterna. Varmt och gott ska det vara. Jag har förresten haft väldigt sparsamt med vallningar idag. De har kommit lite mer sällan och inte varit så kraftiga som de kan vara. Jag har blivit lite svettig på överläppen bara och hoppas nu att det fortsätter så. Jag är så trött på mina frekvent återkommande värmevallningar, som ibland kommer med sån kraft att jag rent känner det i huvudet, som att det ska sprängas. Och så blir jag alldeles knallröd i ansiktet. Usch.
Men det har inte varit lika jobbigt idag som sagt. Skönt! Jag kan gärna vara av med dem. Kommer inte sakna. Bara ibland. När jag fryser.

Det ser ut som att den är rosa, svart och vit, men den är mörkgrå. Typ antracitgrå, lite åt det lila hållet. Och det är revär bara på ena byxbenet.

…ha en fin kväll nu alla…och hoppas ni inte blir insnöade…   

Leave a Reply