Nöjd, nöjd, nöjd

Gomorron alla! Har ni det bra därute i vida världen? Här har vi det bra. Hittills kan jag inte klaga på något. Sommaren har varit exemplarisk, enligt mina mått mätt, med mycket sol och lite rusk som är så välbehövligt, men allting i lagom doser. Nu har vi lite svalare också och det passar mej alldeles utmärkt. Det räcker med runt 20° i skuggan, för man måste ju kunna svalka av sej nånstans. Det är ju fortfarande varmt i solen, så länge det inte är nordliga vindar. Så jag är supernöjd med denna sommar och har en vecka kvar av semestern att njuta av.

Jag har fyllt år, 56 sådana, och idag, 9:e juli, fyller Alma 3 år. Och det är fint väder så hon får vara ute och jaga sork. Det är det bästa hon vet. Håkis har satt såna där rullister på plankskärmarna så hon inte kan hoppa över. Det verkar funka, för hon har inte smitit än så länge. Vet inte om hon har provat eller om hon ser att det inte går. Jag hade velat se henne prova, men fick inte det.

Sen så fick jag säga adjö och godbajs till min tvättmaskin, som har tjänat mej i 17 år, men som nu inte orkade mer. Hela trumman hade lossnat och hängde bara i fjädringen, så den levde sju och en halv jävul och sprang omkring i badrummet, som om den hade galna tvättmaskinssjukan, när den centrifugerade. Det var inte bra kan jag säga.

In fick en ny LG flytta, som är så fin och tystlåten, som en blyg liten viol. Får se hur länge den håller, med alla sina teknikaliteter. Det är såna däringa touch-knappar och sånt har väl ingen lång livslängd? Jag vet inte. Vi får la se, men fin är den. Och tyst. Och bra.
Sen när diskmaskinen behöver bytas ut så blir det också en LG. Och mikron ska vara en LG. Alla mina vitvaror ska vara en LG. Kylskåpet är också en LG.
Nog om LG.
Det var ett rent helvete att få upp fanskapet, men det är tur jag har en stark Håkis som klarade biffen med en stånkande liten Paula som puttade på så gott hon kunde, så med en pirra, armstyrka och en vilja av stål fick vi äntligen upp den.
Det var jag som stod för viljan.
Och pirran är en sån med tre hjul som går i trappor. Dock inte lika smidigt i en spiraltrappa och förstås måste det vara det i just min trappa.
Men nu står den där i mitt badrum och jag har hunnit provtvätta en gång och den funkar bra. Tog bara en stund innan jag fattade HUR. Jag läste aldrig nån bruksanvisning så det tog en stund innan jag insåg att det var touch-knappar på displayen. När jag väl gjort det var det en bit av en kaka att få igång den.
Mycket nöjd.

…nästa gång blir det till att betala för hemleverans…inget mer släpande här inte… 

One thought on “Nöjd, nöjd, nöjd

  1. Jösses vilket straffjobb att få upp den och ruskigt skönt när det var klart

Leave a Reply