Long time no see

Hallå hej i värmen! Vi har haft en värmebölja med bara solsken i tio dagar och i vanlig ordning börjar man nästan dansa regndansen i hopp om att få ett litet skyfall.

Jag har fått stå ut med en ca 35° i lägenheten, när det är som värst, och har burit upp golvfläkten från förrådet och även fått en till av Håkis för att inte smälta bort.

Alma har inte tjatat om att få gå ut förrän runt 22-snåret och då är det alldeles för sent. Nu är hon dock på ranchen tillsammans med Vilma igen. Vad de ska undra varför denna flytt hit och dit.

Det blommar för fullt i min lilla “trädgård”.

Vi har hunnit med en sväng till IKEA också där jag köpte nya sängkläder – som jag inte kunde motstå, inte för att jag behövde – och som vanligt värmeljus och andra bra och ha saker. Dock har jag i skrivande stund inga bilder på det, men visar sen när jag har bäddat och det.
Sen har jag köpt mej nya skor att ha på jobbet, men tror att jag använder mina blå sandaler mest och dessa i sanitären och ute på mina småställen, för mina andra Merrell gick sönder ganska fort vid tårna, där det viker sej när man sätter sej på huk. Det är som att de inte tål att böjas, då spricker de i tyget, vilket jag tycker är dåligt när skorna kostar över 1100 kr. De är annars hela och fina, det är bara höger sko som har hål på sidan om lilltån. Så för att slippa köpa nya snart igen så ska jag använda dessa mer sparsamt.

Igår hann vi med en sväng till Ske-hamn och hälsa på stora storasyster med make och barn och barnbarn och deras pälsklingar.
Hon har också så himla fint på sin gård.

Och många söta prydnader överallt, så väl utom- som inomhus.
Vi åkte till Solbacken och shoppade lite på JYSK och RUSTA och JULA för att sen stanna och äta på Big Smile.
Jag köpte två tishor och en ny dyna till stolen på balkongen. En likadan som jag hade, men en beige, för mina stora kuddar på pallsoffan har ju blitt så beige i solen, så nu passade inte den grå dynan riktigt.

Och så igår hände det vi börjat längta så efter. Vi fick lite regn och rusk och stormvindar, som var aningen kortvarig, men ändock, det är alltid något, och idag har vi fått lite mer regn. Det kom ett riktigt skyfall alldeles nyss.

Valle låg på balkongen när det började, men tittade storögt på mej när det plötsligt blåste upp och började stänka på honom, och jamade högljutt som att han trodde att det var jag som gjorde det. Jag ropade in honom och han var inte svår att övertyga.

Sen låg han bredvid mej i soffan medan jag stickade och tittade på YT-videor på tv:n.
Det har varit en riktigt härlig vecka, men nu måste jag väl sätta igång med hallgolvet, så jag blir klar här hemma. Jag skulle ju göra det vid första regniga dagen, så jag kör väl igång då. Det tar ju bara några timmar. Det går ju rätt fort. Och enkelt. Bara att flytta på möblerna och sätta igång. Inte så varmt nu heller. Och blir det för varmt så har jag ju fläktarna. Så då går det ju bra…
Ok, jag ska sluta förhala det hela och gå iväg nu då…………men kanske en till kaffe först?

Men vet ni! Jag kom på att jag KAN ju inte börja än! Jag har beställt klinker som jag ska ha närmast ytterdörren och fram till köksdörren och det har jag ju inte fått än, så jag MÅSTE ju vänta! Jag vet ju inte ens när jag får klinkern.

…skönt, då kan jag ta en chillardag i svalkan…

Leave a Reply