Rabarberkräm

Vad som också hör sommaren till är rabarberkräm. Det gör jag varje sommar. Dock inte så många gånger då vår rabarber inte levererar särskilt bra så det blir som allra bäst ett par gånger, sen är den liksom slut. Vi måste göra om den så kanske den växer bättre eller så är det bara en usel sort. Ska nog be stora storasyster om en planta så vi får hennes magnifika som ger massor med rabarber. Vill ju göra mera kräm och paj, älskar rabarberpaj!

Eftersom årets jordgubbar inte alls var lika goda som de brukar vara slängde jag med dem i krämkoket, förutom de vi hade i milkshaken.

Kokade dem i lite av min smultronsaft och en skopa socker.

Det blev en god, syrlig kräm som jag sockrade, men Håkis tyckte den var god som den var. Det blev våran middag. Vi har inte lagat annat, men vi ska också ha lite chips med dip, jag har nachos med min vitlöksaioli, tycker det är godare än potatischips numera, så vi lär bli mätta ändå.

…tycker det är så gott med kräm såna här varma sommardagar, man är som inte sugen på varm mat… 

Leave a Reply