Glad Påsk

Påskafton inleddes med bakning, här i mitt lilla residens. Piroger och kakor närmare bestämt. Håkis kom på eftermiddagen och ska sova över, i sedvanlig ordning på lördagar. Vi har tävlat i Alla mot alla. Det går väl så där, kan jag säga. Ibland är frågorna så svåra, men det är kul ändå. Håkan var så ivrig när han svarade rätt att han slog både huvud och händer i hyllan ovanför soffan. Som tur var föll inget ner, så när som på ett av påskäggen jag hängt i murgrönan, men det var ju bara att hänga tillbaka.

Vi har myspys med tända ljys, dock får man ju vänta till strax innan läggdags om det ska ha någon effekt. Man vill ju inte tända när det är fullt dagsljus, vilket vi har till sent på kvällen numera.

Jag kan ju inte ha påskliljor p.g.a  min lille betande tigerko, såna är giftiga för honom, så jag köpte en gul miniros istället med några knoppar som börjar slå ut nu, lagom till påsk.

Påskkakorna, eller de “vita pepparkakorna” som vi kallade dem förr, blev goda förutom kanelen. Alltså, Santa Maria, varför? Så äcklig kanel! Precis som andra säger, för jag googlade nämligen om det, jag var lite rädd att det var nåt fel och att vi eventuellt kunde bli förgiftade, så smakar och doftar den parfym. Var är kanelen? Är det ens kanel?
Återigen…VARFÖR?
Jag älskar dessa kakor, i vanliga fall. Nu…jag vet inte. Måste köpa riktig kanel och baka igen, om jag ska få den rätta smaken. Är djupt besviken.

Nåja, jag har kakor iallafall. En annan typ. En…parfymkaka. Som man inte ska doppa i kaffet, för sen smakar kaffet också parfym.
*SUCK*

Vi har inga påskägg, men lite påskgodis har vi köpt. Lite skumharar, chokladdoppade skumbananer och jelly beans. Påskmust har jag också och det är ju viktigast av allt.
Till middag har jag ätit tonfisksallad med kokt ägg som Håkis gjorde igår. Supergod! Håkis åt piroger, som jag också smakade av. Ingen särskild påskmiddag alltså, men imorgon blir det Janssons frestelse. Jag orkade inte göra den idag, då jag bakat så mycket, men det blir en bra påskdagsmiddag.

ha en fortsatt fin påsk alla… 

One thought on “Glad Påsk

Leave a Reply