Min bästa tid är nu

Efter evigheter av mulet väder med ihärdigt regnande så fick vi äntligen se solen. Alltid välkommet så här i mörkaste november. Nu blir det bara mörkare och mörkare. Dagsljuset räcker bara till strax efter två, sen börjar det skymma. Och det ska hålla på att mörkna ytterligare i en månad till för att därefter vända.

Så här såg det ut när jag kom hem vid halv två. Solen har redan påbörjat nedgången och når inte längre över takåsarna. Om en månad kommer de inte ens upp dit innan den börjar gå ned igen.
Som ni ser har vi fått lite mer snö. Denna gången i lagom mängd så ni förstår ju att jag är nöjd nu. Det täcker så det är vitt överallt, inte mer än så. Hade jag fått bestämma skulle det inte snöa så mycket mer, endast nån centimeter nysnö, när det gamla har blivit smutsigt, så det håller sej vitt och fint hela vintern med -5° och -10° kyla, det hade varit toppen!

Jag har börjat få in lite rött i väntan på resten av julpyntningen. Och jag tänder ljus varje kväll. Det är så mysigt! Dock inte i precis alla lyktor, för jag har inte så mycket värmeljus, men jag ska köpa mer så klart och då ska det eldas så det står härliga till.
Längtar till det är dags att baka pepparkakor. Ska baka de vita också, fast bara med de stora hjärtformarna. De vanliga pepparkakorna få sina vanliga former. Och så lussebullar förstås. Samma, goda som förra året. Det är så mysigt, och julmusiken strömmande ur högtalarna. Och doften som sprids i hela mitt lilla residens. Mmmm…
Funderar på om jag inte ska ha julgranen ändå. Tänkte om jag ska tillverka lite mindre ömtåliga saker att hänga upp så det inte gör nåt om Alma är där och härjar. Man kan ju virka några snöflingor. Göra garntomtar kanske. Köpa figurer av halmstrå. Det finns ju egentligen massor med fint man kan hänga upp, det måste ju inte vara pumlor. Eller julkulor, som di säger där söderöver. Vi får se, men jag har sån lust. Den är ju så fin, min gran.

Nä, nu tar vi helg, jag och Valle, och en påtår av kaffet. Krypa upp i soffhörnet med min stickning och bara njuta av att få ledigt ett par dagar. Sååå skönt!
Hoppas ni får en mysig fredagskväll ♥

♫ …min bästa tid e nuuu… ♫ 

Leave a Reply