Högt kolesterol

Idag fick jag brev från sjukhuset. Angående kolesteroltestet. Jag försökte ju tolka det själv härförleden, eller har jag ens nämnt det här i bloggen?, genom att googla resultaten och kom iallafall fram till att jag har rätt så bra värden. Både det onda och det goda kolesterolet.
Nu visar det sej att så var inte fallet. Jag ligger för högt. Inte så det är nån fara, men måste få ner det lite. Men att jag ska motionera minst 30 minuter per dag…det gör jag ju redan. Eller menar de att jag måste börja springa? För det kommer aldrig hända.
Nä, det måste bli maten som jag får ändra på. Vad jag ska ändra vet jag inte riktigt, det står att man ska minska på charkuterier så som kött, korv, bacon m.m…alltså…jag äter ju inte det längre överhuvudtaget. Sen var det ost och cremefraiche och dylikt…men inte äter jag några mängder av det. Jag äter inte ens varje dag. Jag äter ost ett par – tre gånger i veckan. Creme fraiche kanske en gång per månad. Däremot äter jag mycket mackor så det kanske är smöret jag måste minska på. Jag får väl ha mandelsmör istället då, jag vet inte. Jag tycker det låter märkligt ändå. Men jag ska börja äta mer grönsaker och bara ha oljedressingar. Det får bli min lott i livet. Och steka maten i olivolja. Det roliga var att det stod att soyaprodukter var så himla bra att äta…jasså?!….det är ju liksom det jag äter sen 1 år och åtta månader tillbaka. *Suck*
Nä, jag vet inte…det är väl alla ostbågar och chips och skit som jag måste sluta med. Jag vet inte annars vad det kan vara, för jag äter ju redan sånt som de rekommenderar.

20200330_141431[1]

Och så får jag väl motionera mera helt enkelt. *SUUUUCK*

20200330_141403[1]

…och Håkan som äter allt det där man inte ska, motionerar knappt alls, har bra värden…hur rättvist?…  nä2

Leave a Reply