Avokadoplanta

Vi är med avokadoplanta. Väntad nedkomst, eller snarare uppkomst – ingen aning faktiskt. Det är bara att vänta och se.
Jag satte en avokadokärna i hushållspapper som jag blötte ordentligt och sen ner i en påse som jag knöt igen och sen in i medicinskåpet. Det måste inte vara ett medicinskåp, bara den står mörkt. Sen kollade jag efter drygt tre veckor ifall den fått nån rot, men icke sa Pelle, det hade den inte så jag knöt igen påsen och satte tillbaka den, för det skadar ju inte att se om den bara är lite långsammare än andra kärnor.
Sen har jag glömt den där. Kom på idag att kolla. Och mycket riktigt hade den spruckit helt och en grov liten svans letade sej ut från sprickan. Kanske man får sej en planta snart då?

20190629_131405

…så himla kul…de är ju så fina…  bf-flowerwater

One thought on “Avokadoplanta

Leave a Reply