Vegomat

Nu har det gått sju månader sen jag slutade äta kött och jag har inte tagit en enda tugga av det sen dess. Det bästa av allt är att det blir bara fler och fler bra alternativ som funkar hur bra som helst. Och så äter jag ju fisk så jag har mycket att välja på.
Nu sist köpte jag schnitzel som var jättegod. Och så har jag kebab, smakar inte så jättelikt, men det doftade kebab. Sen är det större bitar och jag vill ju att kebab ska vara tunna strimlor och det finns att köpa av märket Schysst käk. Har inte provat själv, men såg att Matgeek testade det och tyckte att det var jättebra, så det ska jag prova när jag hittar det. Det fanns inte på Willys iallafall.

20190307_174426

Och idag testade jag pulled pork, eller substitutet till det. Jag åt det med hamburgerbröd, men tror det passar bättre med pitabröd eller tortillas, så det ska jag ha nästa gång. Annars var det jättegott.

20190309_160800

Varning till superkänsliga läsare. Nu kommer kanske aningen too much info, så är ni det minsta lilla känsliga så kan ni sluta läsa nu. Som jag tidigare har sagt så mår man mycket bättre av att inte äta kött. Jag har mycket bättre tarmflora, mina fisar luktar sällan och blöder inte när jag gör tvåan, som jag för övrigt gör oftare nu än förr. Mellan två och tre gånger per dag. Har sällan eller aldrig ont i magen. Alltså det är bara fördelar med att äta mindre eller inget kött alls.
Visst kan jag bli sugen på vissa kötträtter, men det är inte som att jag MÅSTE ha det. Tvärtom så vill jag ju inte ha det, hur gott det än är. Det är som att jag inte kan förmå mej att äta det idag. Det skulle kännas jättefel, helt enkelt. Så för mej är det ingen uppoffring. Men till alla andra köttätare kan jag säga att en köttfri dag i veckan kan man ha och då finns fina alternativ och märket Anamma är allra bäst, kan jag säga. Hälsans kök har också fina produkter.
Sen går man ner i vikt ca 4-5 kg bara av att sluta äta kött, man behöver alltså inte göra annat, men om man äter mindre sötsaker går man ju ner ännu mer. Så det är att rekommendera om man är intresserad av det.

…till färsen rekommenderar jag att hälla i grädde eller annat fett, då det kan bli lite torrt eftersom det är nästan fettfritt…

Leave a Reply