Kallt som en palt

Tjohoo, äntligen fredag!! Härliga tider! Vi har inte anlänt till ranchen alldeles nyligt, utan sanningen är att vi aldrig for till stan. Inte för att vi jobbat vidare med sovrummet uppe, det är för kallt för det, utan för att jag tycker synd om katterna som vill stanna här, så det fick bli så.

Idag fyndade jag av mitt livselixir – höll jag på att säga, men det är ju så gott – nämligen julmust för en krona styck. Ni såg rätt, EN krona styck! Plus pant så klart, men ändå…sååå himla billigt! Håkan plockade i 10 st i vagnen och det är inget jag tänker bestrida. Nu har jag så jag klarar mej ett bra tag. Hade fyra sen innan dessutom.

dsc_0500

Sen gjorde vi räkmackor och har intagit dem för ett tag sen. Mycket gott, på min ära.

dsc_0502

Kallt som en palt är det ute. Just för tillfället -28,5° C, så vi eldar för fulla muggar. Rökigt blir det varje gång man öppnar kaminen i sovrummet för att slänga i en vedklabb. Man stinker som att man grillat korv sjutton dagar i rad utan att byta kläder. Vad gör man inte för lite värme?

dsc_0501

I köket är pelletskaminen igång. Den sköter ju sej själv så den är i det närmaste luktfri.

dsc_0506

Valle myser i värmen på sin väska på köksbordet. Den är lika viktig här som skålen hemma hos mej.

dsc_0505

Jag har tagit hit mina lurviga tofflor. De är varma och sköna. Det krävs, för här är golvkallt, må ni tro. Och mina varma fleece-byxor har verkligen kommit väl till pass. Så himla bra att jag önskade och fick dem i julklapp.

dsc_0513

…nu ska vi mysa vidare här…ha en trevlig fredag alla… ♥

8 thoughts on “Kallt som en palt

 1. Åh vad jag avundas alla som har öppna spisar.
  Det är ju liksom charmen med dom att det ska lukta lite vedrök och så. 🙂
  Nää..här kör vi värmepumpar som bara värmer fläckvis. Nämligen där det blåser. Så på ena sidan köksbordet är det tokvarmt och på andra sidan bordet fryser man. 😛
  Ingen fan direkt av dom , kan jag säga.

  1. håller med, om jag hade eget hus skulle jag inte installera värmepump…dock är det ju skönt de där extremt varma somrarna när de har AC, annars är de bara ett otyg…fula på väggen å fula på utsidan =)

   1. Ja kall luften på sommar’n är najs, men i övrigt , som du säger..fula och blåser värmen lite där den inte behövs. :/

 2. Hahhaha ni fattar ju ingenting, pumparna is da shit, är ju det bästa som uppfunntis sen vintern kom, är ju typ bara de sista kallsatadagarna som vi eldat annars går ju bara pumparna nästan. inomhus syns dom ju knappt och utv kan man ju dölja dom med trähagar med tak….

 3. Så himla mysigt ni har det jag skulle också vilja ha en kamin men vet inte hur mycket jobb det innebär borde kanske undersöka det.Ha det så mysigt där på ranchen och krama pälsklingarna.

  1. ja, och ännu mysigare blir det när vi tar bort kamin-insatsen i öppna spisen på övervåningen, då kan vi grilla korv…höll jag på att säga, men Håkan kan grilla korv å jag får titta på 🙂

Leave a Reply