Nedräkningen har börjat

På söndag är det fjärde advent. På måndag är det julafton. Tiden bara springer iväg. Jag hinner inte med. Men det ska bli så skönt att vara ledig i några dagar. Jag jobbar bara 3,5 timme imorron. Ingen tung dag med andra ord. Så himla skönt!

Imorgon är vintersolståndet. Dagarna därefter blir bara längre och längre. Jag brukar märka redan i slutet på januari att det är ljusare. Toknajs!

20181218_133206.jpg

Jag har inte bakat några pepparkakor eller lussebullar i år. Det hanns inte med helt enkelt. Eller så sket jag i det…jag vet inte. Vi glömde köpa saffran. Två gånger! Och sen var det bara Lucia, så där hips vips, och efter det har jag ingen lust att ställa mej och baka sånt, när man lix har köpt både lussebullar och pepparkakor till Luciafikat.
Jag får ta igen det till påsk och baka desto fler vita pepparkakor, fast som jag döpt om till påskkakor. Med påskmotiv.
Nu ska jag bara baka mjuk pepparkaka. När moccarutorna, som jag bakade härförleden, är slut i kylen.

20181220_160004

…moccarutor kan ju också vara julfika…det ser ju ut som snö, kokosflingorna…  fniss

Leave a Reply