Adventskalender

Imorgon är det första december. På söndag är det första advent.

DSC_0230

Å som ni vet står granen redan färdig i vardagsrummet. Så himla skönt! Å så himla mysigt!

DSC_0241 (2)

Tänk vad fort tiden har gått. Det small bara till å plötsligt ska det julpyntas.

DSC_0249

Å jag, som tänkt att jag har så mycket tid kvar, hinner knappt med nu.

DSC_0267

Jag har redan slagit in å lagt några paket under granen. Sen var tanken att jag skulle ta fram alla elljusstakar å stjärnor redan idag, för jag ska på middag hos mamma imorgon så jag vet inte om jag ids börja före det, å när jag kommer hem lär jag inte orka, men jag hann inte, för jag har varit busy med annat, så det får bli på söndag då. Jag som ville att allt skulle vara färdigt till på söndag…  bigfrown

DSC_0292

Jag kom nämligen på att det ju är första december imorgon å då ska man ju börja med adventskalendern. Ni som följer mej vet att jag brukar göra små godisstrutar som vi får öppna varje dag å dem hade jag inte gjort färdigt så jag var tvungen sätta igång med det.

DSC_0284

Iväg å köpa godis, sen hem å tillverka strutar, fylla å försluta dem. Det tog tre timmar!

DSC_0289

Å i år hann jag få upp dem på adventsplankan. Förra året fick de ligga i en korg eftersom jag tänkte fel å trodde jag hade mer tid än jag hade.
Får se hur länge de får hänga där för katterna. Valle har redan varit där å dragit i snörstumparna som sticker ut å strutarna faller ner vid minsta beröring, så jag har fått gå å hänga upp igen. Hoppas de lämnar dem ifred, för som ni ser så är det inte lätt att få upp dem utan att det faller ner några fler. Jag fick nämligen knyta snöre runt “magen” istället för att tejpa på en ögla som jag ville, för tejpen jag har är helt värdelös å lossnar hela tiden, så när de är lite framtung faller de lätt ur sina “livremmar”.

DSC_0298

…nåja, det blir nog bra…får de inte hänga ifred så får de hamna i korgen igen helt enkelt…å till nästa år får jag köpa en bättre tejp… bigsmile

One thought on “Adventskalender

Leave a Reply