Äntligen ett inlägg i aftonkvisten

Det närmar sej jul. Belysningen är uppe i träden i stadsparken. Så fint å mysigt att gå där på morgonkvisten när det fortfarande är mörkt.

20181112_071311

Vi har haft så regnigt å mulet i flera dagar här å jag gillar ju inte när det är så där blött å svart så man knappt ser nåt, vill ju ha snö så det lyser upp lite, men inne i stan där det lyser överallt är det riktigt mysigt.

20181112_071616

Men idag tittade solen fram igen. Det var riktigt fint väder. Lite kallare oxå, bara nån enstaka plusgrad.

20181114_102022

Jag har fortfarande inte ätit kött. Inte sen första augusti å vi har testat lite olika surrogat å nåt som jag tyckte var riktigt gott är vegonuggets av Hälsans Kök. Man behöver bara salta lite, tycker jag, så blir det ännu godare. Håkan är så duktig å äter min vegomat han med. Fast han äter ju kött oxå, det är inget han tänker sluta med, men han äter det jag bjuder på å tycker faktiskt att det funkar bra. Dock så är en del som vi har testat inte gott alls å kommer aldrig att finnas i mitt kylskåp igen å det är till exempel det som heter Pease å är gjort på ärter. Huuujedamej så äckligt!! Visserligen har vi bara testat Pulled Pease, men den avskräckte oss från att prova de andra sorterna, som är strimlor å färs.

DSC_0191

Jag är ju en gottegris av rang å älskar kakor å bullar å allt sånt gott så jag bakade en tigerkaka härförleden som vi mumsade i oss å genast när den var slut bakade jag en mjuk pepparkaka. Så himla gott!
Jag har en hög sockerkaksform å för att fylla den gör jag en å en halv sats smet, då blir det lite större bitar. Å så “bröar” jag med socker istället för ströbröd. MUMS!

DSC_0192

På tal om socker…har ni sett nåt så sött? Lilla Vilma som sover. ♥ ♥ ♥

DSC_0198

Förra julen fick jag biobiljetter i julklapp på ett av mina ställen å det har jag fått förut, men inte nyttjat, så nu sa jag till Håkan att vi måste använda dessa innan de går ut. Men då ska det ju gå nåt bra som man vill se oxå. Det gjorde det nu. A star is born med Lady Gaga å Bradley Cooper. Så sorglig…snyft. Det gick inte att stoppa tårarna.
Å gud vad han är snygg å jääävlar vad hon sjunger bra.
*Suck*
Nu väntar vi på nästa film som är värd att gå på bio för, ty Håkan fick oxå biokort i julklapp, men den filmen får han välja.

DSC_0199

…ja, det var allt från mej för den här gången…ses snart igen…  bf-wave-new

2 thoughts on “Äntligen ett inlägg i aftonkvisten

Leave a Reply