Livräddar-Paula i farten igen

Idag räddade jag den här lilla parveln, en gräsulv, från en säker död. Den var på väg mot den hemska trafiken, men det satte jag stopp för. Stjälken på en mjölkört(?) fick agera räddningsbår, som jag fångade upp larven på å sen bar jag den tillbaka till tryggheten på andra sidan räcket.

20180828_103833

Huruvida den låg kvar där eller inte förtäljer inte historien. Jag vet inte hur stark dragningen var åt det håll den var på väg. Kanske gjorde den ett nytt försök, svärandes över dumma människor som ska lägga sej i, men då lovar jag att den inte blev långlivad.
Jag hoppas att den låg kvar för att förpuppas å vänta hela långa vintern tills den ”kläcks” på våren å en fin fjäril, ädelspinnare för att vara exakt, kryper fram å flyger iväg.

20180828_103819

…ganska stor lurvig sak, det där…ungefär som mitt lillfinger…  le

2 reaktioner till “Livräddar-Paula i farten igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s