Grattis Sverige

Idag är det Sveriges nationaldag. Hur har vi firat den då? Ja, hörrni, inte alls faktiskt. Jag har skrotat runt i pyjamasen hela dagen. Legat i sängen å spelat Block Puzzle Jewel på min mobil när jag inte suttit vid datorn. Ute har jag inte varit alls, för vädret är bara fint för att vara inomhus. Skönt att vara ledig dock.

Men vet ni…(!)…en glädjande nyhet är iallafall att mina vallningar har i det närmaste upphört. Redan! Jag har ätit dessa Klimadynon i typ tre veckor å det har redan visat sej funka. Jag blir inte längre högröd i ansiktet å jag blir alltmer sällan så där kokhet som jag var tidigare. Lite varm kan jag bli mellan varven, men det är så mycket glesare mellan gångerna. Så jag är supernöjd med dessa piller. Jag ångrar inte ett ögonblick att jag köpte dem. Det gjorde jag ju först när jag inte tänkte äta dem. Jag var ju lite smårädd för de hemska biverkningarna som en del drabbas av, men det visade sej bara vara såna som har problem med levern å njurarna sen innan å det har inte jag, mej veterligen. Inte har jag märkt av nåt heller. Mår bara fint å har blitt mej själv igen då jag slipper de där jobbiga vallningarna. Lite har jag kvar på nätterna, men så länge jag inte får det på jobbet, mer än bara kanske ett par gånger så är jag glad. Tidigare fick jag typ tre-fyra gånger i timmen.

DSC_0264

Inga Sverige-bullar har jag bakat heller, som förra sommaren. Jag har inte ens haft en tanke på att det är nationaldagen. Men jag får väl ta det till midsommar istället, om jag inte bakar på fredag till Håkans kalas.
Jag fick iallafall vaniljmunkar av Håkan, så lite gofika har jag fått.

DSC_0262

Sen fick jag för mej att jag ville ha pizzasallad. Så det har jag gjort en hel drös. Jag lägger kålen i varm sockerlag å sen häller jag på ättiksprit, olja å svartpeppar. Nu hade jag ca tre liter vatten i kastrullen, ca ett kilo socker, ca 500 ml ättiksprit, ett par dl rapsolja, kanske en halv påse grovmalen svartpeppar å runt ett kilo vitkål. Det blir en sötsyrlig pizzasallad som jag tycker är jättegod. Man kan ha det till all mat. Det spelar ingen roll. Ja, kanske inte till gröt, men kött å sånt. Mycket gott.

DSC_0266

…nu har det legat å gottat sej så nu ska jag ta upp å lägga i burkar å så in i kylen…  tombup_thumb  

Grattis Sverige!swe1

2 reaktioner till “Grattis Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s