Storskrakar

Dessa fåglar var det jag pratade om, som jag inte visste vad det var å hade ingen bra bild så man kan jämföra, det är ju inte så lätt att veta säkert bara genom minnet, men har kollat nu å det måste vara storskrakar. De har ju varit tidigare år oxå så inget konstigt med det.

20180523_114055

Jag gissade faktiskt på det, just eftersom de har befunnit sej där förut, men jag trodde även det kunde vara brunand, fast där är inte hanen svart å vit. Sen har jag sett ett annat par som jag inte heller har bild på å kan inte kolla, för jag har inget att jämför med, så det är lite olika arter i Stadsviken. Det är trevligt, tycker jag. Å vad som oxå tycks finnas där, alltså inte i vattnet utan på land, är ju minken. Eller var den som jag såg död intill vägkanten den enda som fanns här? Inte särskilt troligt va? Så nu får fåglarna vara rädda om sina bon å skydda dem så gott det går ifall minken går till attack.
Undrar om det är därför det har varit sånt liv på fjäderfäna ibland när man passerat?

20180523_114056

…inte alltid bra att vara fri som en fågel…  eeh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s