Bättre, men långt ifrån frisk

Hallå hej alla! Lång tajm nå see, hörrni, men det är ingen vanlig förkylning detta, utan nån influensa av nåt slag. Å nu har jag så jobbigt med hosta å andning, speciellt när jag ligger ner, så jag har diagnosticerat mej själv genom Google å tror jag har åkt på luftrörskatarr, alltså akut bronkit. Befarar, skulle jag vilja säga, för jag blir ju i det närmaste utan inkomst om jag ska vara sjukskriven i tre-fyra veckor, vilket jag måste om det är så att all fysisk aktivitet är utesluten p.g.a att det gör hostan värre, å 80% av en halvtid – eller ja, lite mer än halvtid – är inte mycket att komma med. Fast jag vet, jag har bättre tur än många andra, att jag har en buffert att ta ifrån, men det är trist att det ska gå till räkningar!
Nåja, man ska inte måla fan på väggen, det kan ju vara nåt annat som går över snabbare, det får man ju verkligen hoppas.

Det har inte blitt så mycket påskande här, det är knappt så jag äter, men idag gjorde jag ändå räkmackor till oss. En kunde jag ju iallafall få i mej.  Å det var gott. Annars har vi ingen påskmat, inte mycket godis, det är bara vad vi hade här hemma redan innan, men det duger. Påskmust har jag iallafall fått, när Håkan handlade igår, fast jag har inte druckit av den än. Jag har lixom inget sug efter nåt, mer än vatten å gurka å tomater…å min måltidsersättning. Den kom verkligen vid rätt tillfälle. Den mättar lagom å man får i sej vad man behöver, men man slipper äta mat. Håkan har beställt hem pizza som jag ätit några slajsar av, lite ölkorv å ett par Bullens med lite senap å ketchup, utan bröd. Så stackars Håkan har fått klara sej på sånt nu när jag inte orkar laga nån mat. Enklast beställa hemkörning då, han mår ju inte riktigt jättebra än, han heller.

Men nu håller vi tummar å tår för ett snabbt tillfrisknande å att jag har nåt annat än det jag misstänker. Så får jag önska alla en Glad Påsk.

DSC_0009

…blev lite inspirerad av tv-kocken som rev äggen i rivjärnet…snyggt å gott…  yum

Uppdaterat senare: Låter som att jag ätit allt det jag skrev idag, men det är på hela veckan, alltså sen i måndags.

2 reaktioner till “Bättre, men långt ifrån frisk

    1. jo, nu har jag varit hemma sen i tisdags, jag jobbar ju bara om jag känner att jag klarar det å det hade aldrig gått nu 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s