Det här med att spara…

Hallå hej alla! Ni undrar kanske var jag tagit vägen? Men jag har bara tagit lite semester från bloggen. Jag blev lite chockad själv när jag såg att det är över en vecka sen jag bloggade sist. Det händer inte ofta att jag uteblir så länge. Men nu är jag här igen å jag sitter å tittar på min bokhylla här i datarummet. Å det är inte för att jag har blivit dement eller drabbats av nåt annat konstigt hjärnfel. Det är nämligen så här att i slutet på februari tänkte jag lite för mej själv att jag ska declutter lite här hemma, d.v.s rensa ut sånt som jag inte använt, använder eller kommer att använda, men som man av en eller annan oförklarlig anledning sparar, för att det KAN vara bra att ha i framtiden. Det är bara det att det kommer ju aldrig till användning.

Visst har det hänt, tidigare i mitt liv, att jag tänkt precis så å slängt grejor bara för att någon månad senare hamna i den sitsen då det jag slängde hade varit bra att ha. Men det var länge, länge sen. Jag har sparat så mycket skräp just av den anledningen, å en massa som jag tänkt göra saker av å det har aldrig kommit längre än till tanken. Å ni som nu säger att det är tanken som räknas så…nej, det gäller inte i alla situationer. Därför känner jag nu att tiden är inne att rensa bort all skit. Det är så bra för själen.

Allt detta var planerat att påbörjas i mars. Det skulle bli en rensarmånad. Bokhyllan i datarummet, plastskåpet i köket å klädgarderoben skulle bara innehålla sånt som jag verkligen behöver, använder eller tycker mycket om.

Å här sitter jag nu, den 18 mars å tittar på min bokhylla i datarummet å jag skulle lika gärna kunna stå med näsan i plastskåpet i köket eller klädgarderoben i sovrummet å se samma resultat. Det har rensats typ INGENTING! Jag har inte fått ändan ur vagnen å ens slängt den minsta lilla sak. Hur svårt ska det va’?

Nåja, jag har ju ett par veckor kvar, så jag hinner nog. Jag får skriva en to-do-lista, så kanske det blir gjort före den sista.

20180316_211649

…det där ”den som spar, han har” gäller inte här va?…nähä, nä…jag förstår… embarrassed-smiley06

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s