Nästa soffa

Kvällen går mot sitt slut, det är strax dags att göra sej i ordning för natten. Men innan jag stänger av datorn så vill jag visa vilken som eventuellt blir nästa soffa här i mitt lilla residens. Jag säger eventuellt, för jag ska inte köpa den förrän till sommaren å alla som känner mej vet att jag hinner ändra mej en si så där fjorton å en halv gång tills dess. Det är bara det att det hinner nog knappast komma så många nya modeller innan, så jag har inte så mycket att välja på.

Ni vet väl vid det här laget att våran lilla häxmaja, Vilma, har klöst sönder min nuvarande soffa å den har alldeles för många nackdelar för att jag ska vilja försöka fixa till det å ha den kvar. Den är för mörk, för låg, för stor å för tung.

Förhoppningsvis är Vilma lika kloker å snäller som lille Valleman å låter den nya vara. Valle var ju den som klöste sönder den jag hade innan, men när jag bytte soffa så rörde han den inte. Han ville inte ens ligga i den. Han godkände den inte alls till en början. Men sen efter några dagar så vågade han sej upp i den, fast bara på ryggstödet. Han låg aldrig på dynorna. Inte heller ville han sätta sin lukt på den, genom att klösa då. Nej, det var en möbel han med nöd å näppe accepterade att den fick vara i hans hem. Kan tänkas Vilma fungerar likadant när jag nu köper en ny soffa.

Den finns på MIO. Billig å bra. Jag tänkte först köpa en billig på IKEA just för kunna byta klädsel ifall Vilma förstör den på en gång, men så sa Håkan att köper man den här billiga soffan så kan man köpa en ny om den blir förstörd. Att köpa klädsel kostar ju nästan lika mycket. Den här går på 6995 kr, lite retrostil på den å ljus så inte katthåren syns fem minuter efter man har dammsugit, som i min mörka soffa. (Fattar inte vad jag tänkte med som köpte en mörkgrå soffa!) Höga ben så man lätt kan dammsuga under. Inga tunga dunplymåer som ska puffas upp var å varannan dag. (Jag kan säga att här har inte puffats mer än en gång i min soffa, för de väger bly!)

Men…ja…jag gillar denna soffa. Jag tror inte att den är direkt öronbedövande komfortabel, men den duger i krig. Å jag har just startat ett. Mot Vilma. Så om jag ser att hon kapitulerar å kan sköta sej så kanske jag vågar köpa en lite dyrare, bekvämare soffa i framtiden, men just nu blir det en sån häringa billig sak som ändå är jäkligt fin å funktionell. Stor nog åt mej å Håkan.

42a156c6-5674-46d5-84ee-a4937df7666c

…längtar så tills jag får köpa den, men bävar för att göra mej av med storaset jag har nu…

(Passar så bra i mitt vardagsrum med färgerna oxå. Så där grå-beige med svarta ben. He blir nog perfa hörrni!)

2 thoughts on “Nästa soffa

Leave a Reply